Ve středeční Ulici se Vanda bude rozplývat nad Luďkovým dozorem a Herman utrpí zranění hlavy

Ve středeční Ulici se Vanda bude rozplývat nad Luďkovým dozorem a Herman utrpí zranění hlavy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ženám obvykle vadí, když se je muž snaží hlídat, ale Vanda si v tom libuje. Luďkův přístup na její účet dokonce označuje za geniální řešení, jen Blanka nad tím nechápavě kroutí hlavou. Jirka Herman se v práci udeří do hlavy a zřejmě si přivodí otřes mozku. Eva se zatouží stát královnou silnic.

Luděk Vandu kontroluje a ona je z toho nadšená

Vanda chce Blanku v těžké chvíli podpořit a rozhodne se jí koupit do sbírky další roztomilé zvířátko. Rozpačitá Blanka si tak na polici přidá ovečku. Následuje rozhovor o zážitcích z Vandiných líbánek na krásném ostrově. Konečně je šťastná, i když v její současné práci by to mohlo být lepší. Pořád jen vaří šéfovi kávu a zakládá papíry do šanonů, cítí se nevyužitá a znuděná. Alespoň že ve vztahu s Luďkem vše báječně klape, když teď zavedli nová pravidla. Tahle poznámka Blanku zaujme a Vanda jí nadšeně vylíčí, že pro ni manžel zřídil účet, na který také bude mít přístup, aby mohl kontrolovat její výdaje.

Skutečnost, že si Luděk klade takové podmínky, Blanku očividně zarazí. Jistě, Vanda udělala průšvih, ale dluhy splatila. Luděk by jí měl odpustit a důvěra ve vztahu by snad měla být oboustranná. Vanda si však nepřipadá hlídaná a znevýhodněná, naopak si pochvaluje, jak geniálně to Ludí vymyslel. Je přirozené, že jí zatím tak docela nevěří. Chce si být jistý, že už ho nezklame, a ona se bude lépe krotit a nezačne zase utrácet. Snad jí optimistický pohled na věc vydrží.

Herman žádá o ruku s otřesem mozku

Jirka Herman se v práci ošklivě uhodí do hlavy, údajně o okno, ale kdo ví, jestli se mu to nestalo přímo na výjezdu u nějakého případu. Možná jenom nechtěl Gábinu děsit, což se mu stejně příliš nepodaří, protože večer se bude motat po pokoji, zvracet a zmateně blábolit. Pravděpodobně utrpěl otřes mozku.

Zatímco rozrušená Gábina raději volá záchranku, on ji poněkud nesoustředěně žádá o ruku. Za daných okolností ho ale vůbec nelze brát vážně, navíc si zřejmě sám není jistý, zda ta slova skutečně vyhrkl. Dokonce přitom zmíní věnce, jako by se chystal spíš na pohřeb než na svatbu. Zeptat se své milované, jestli by si ho vzala za muže, chtěl už delší dobu, rozhodně si ale mohl vybrat lepší okamžik.

Eva si chce udělat řidičský průkaz

Eva sedí v hospodě s Aničkou a najednou jí zavolá nadšený rybář s prosbou o další doplňky stravy, na které ryby kupodivu opravdu berou. Díky němu a dalším rybářům nemá podnikatelka Knoblochová ani v lednu o zakázky nouzi a pochvaluje si, jak náramně snadno teď vydělává. Bylo by však jednodušší, kdyby všechny ty krabice s pilulkami mohla autem vozit sama a nedoprošovat se pořád Miloše, aby s ní všude jezdil.

Eva si myslí, že o ní Miloš zase pochybuje.
Eva si myslí, že o ní Miloš zase pochybuje. | Zdroj: TV Nova

Anička proto navrhne, aby si udělala řidičák. Na to koneckonců není pozdě v žádném věku, navíc to zní jako zajímavá výzva a rozumná investice do budoucna. Miloš ale z manželčina nápadu už tolik nadšený nebude, podle něho ženské za volant nepatří. Raději by Evu nadále všude vozil jako svou královnu, než aby připustil, že by se z ní mohla stát dobrá řidička. Ona se ovšem nenechá tak snadno odradit.

Zdroj článku:
  • Autorský text