Vilda z Ulice skončí v nemocnici. Nyklová už ho pohřbívá, přitom chce předmanželskou smlouvu

Vilda z Ulice skončí v nemocnici. Nyklová už ho pohřbívá, přitom chce předmanželskou smlouvu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve snaze zlepšit si fyzičku a více se líbit Vilmě to chudák Vilda přežene s pohybem. Sanitka ho s příznaky naznačujícími infarkt odveze do nemocnice. Vilma prožije bezesnou noc plnou obav o jeho život, ale i o vlastní pověst. Svatba nepřipadá v úvahu.

Vilma se strachuje o Vildův život

Epizoda 4720, kterou TV Nova odvysílá v pátek 7. června 2024, bude pro mnohé diváky Ulice jistě velmi napínavá a znepokojivá, alespoň pokud patří mezi fanoušky sympatického Vildy Burdy (Arnošt Goldflam). Toho totiž už ve čtvrtek odveze sanitka do nemocnice. Bolest na srdci, krátící se dech… Podle Vilmy (Jaroslava Obermaierová) jsou indicie více než jasné. Chudák Vilda určitě prodělal infarkt! Páteční díl se tak ponese ve znamení obav nejen o jeho život, ale také o společnou budoucnost v Čerčanech a o Vilminu dobrou pověst.

Nyklová trpí přehnanými obavami z pomluv

Přestože Vilda své vystrašené přítelkyni zavolá, že je vlastně v pořádku a že už odpoledne bude propuštěn poté, co ho doktoři ještě trochu prohlédnou, paní Nyklová propadá čím dál větší panice a nesmyslnějším představám. Pochovala už dva manžely a nerada by to dělala potřetí. Tentokrát by chtěla odejít ze světa jako první! Je přesvědčená, že Vilda k ní ohledně zdravotního stavu není zcela upřímný. Jistě zatajuje nějaké závažné okolnosti nebo zlehčuje situaci, jak už to muži obvykle dělají, aby vypadali neporazitelní.

Ještě ve čtvrtek byla v podstatě připravená přijmout jeho žádost o ruku, ale pokud je vážně nemocný, svatba rozhodně nepřichází v úvahu. Celé Čerčany by si šuškaly o tom, že vtáhla do chomoutu chlapa nad hrobem, jen aby po něm mohla zdědit veškerý majetek. Ačkoli Lumír (Václav Svoboda) považuje takové vyhlídky za naprosto absurdní, poradí mámě zajímavé řešení – uzavřít s Vildou předmanželskou smlouvu.

Vilma začíná být paranoidní. Proč se tolik bojí pomluv?
Vilma začíná být paranoidní. Proč se tolik bojí pomluv? | Zdroj: TV Nova

Vilda z nemocnice přijede tramvají

Po celý den bude Vilma trnout hrůzou, jak to s jejím milovaným Vildou nakonec dopadne. Bude neustále viset na telefonu v očekávání vytoužené zprávy, že už si pro něj s Lumírem mohou přijet. O to větší pro ni bude šok, když se Vilda náhle zjeví ve dveřích jejího bývalého bytu v Lumírově domě. Přijel tramvají, protože je prý zdravý jako řípa a nic mu nechybí. Akorát to poněkud přehnal s pohybem, když se snažil zlepšit si fyzickou kondici a být pro Vilmu atraktivnější.

Nevěsta požaduje předmanželskou smlouvu

Když mu ona naznačí, že by si ho přece jen ráda vzala, ten obětavý důchodce znovu klesne na jedno koleno a požádá ji o ruku podruhé, ačkoli tentokrát u sebe nemá prstýnek. Vilma s radostí přijme a společně půjdou šťastnou novinku oznámit Lumírovi a Kateřině. Objeví se ale další nečekaný zádrhel. Vilma bude totiž trvat na předmanželské smlouvě, kterou zmatený Vilda odmítne. Dokážou najít společnou řeč a domluvit se na nějakém kompromisu, anebo z veselky hned zase sejde? Jaký vstřícný krok pak Vilma udělá vůči překvapené Kateřině (Martina Randová)?

Zdroj článku:
  • Autorský text