Vanda a Luděk z Ulice se usmíří ve vánoční epizodě, a to hodně vtipným způsobem

Vanda a Luděk z Ulice se usmíří ve vánoční epizodě, a to hodně vtipným způsobem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
To, co si Vanda pro Luďka o Vánocích připraví jako láskyplné překvapení, určitě nikdo nečekal. Nejenže to vyvolá smích snad u všech obyvatel Ulice, kteří budou zrovna přítomní na charitativním jarmarku, ale hlavně to Luďka konečně přiměje uvědomit si, že tahle bláznivá ženská ho vážně miluje.

Luďkova žena zřejmě někoho má a jemu to vadí

O Vánocích by nikdo neměl být sám, ale pouhých pár dní před Štědrým večerem to vypadá, že Luděk Volák nebude mít jiné volby. Posedává opuštěně v krámku, popíjí whisky a tiše naříká nad vlastním osudem. Šárka opatrně našlapuje kolem něj, zatímco Blanka jde rovnou k věci a znovu ho zve na Vánoce k sobě domů. Luděk nakonec přijme s díky a hořkým vědomím, že dokonce i Vanda už mu přestala psát. Nikdy by nevěřil, že mu to její věčné otravování začne chybět.

Právě u Blanky a Evžena během ochutnávání vanilkových rohlíčků dojde řeč na to, že Vanda nehodlá trávit svátky s Marií a Jolanou, jak bylo původně domluveno. Prý už má jiné plány. Luďka okamžitě napadne, že si za něj Vanda našla náhradu, a k Evženovu nemalému pobavení ho to upřímně rozčiluje, ačkoli se snaží pravdu zamaskovat.

Vanda se postará o velkolepou show pro celou Ulici

Kdyby tak Luděk tušil, jaké jsou skutečné Vandiny plány. Zatímco on se v krámku propíjí žalem, ona si doma chystá prostornou bednu s nápisem „křehké, neklopit“. Každému divákovi musí být jasné, že si dovnitř hodlá sama vlézt a překvapit Luďka ztřeštěným způsobem sobě vlastním. Od nápadu na další usmiřování ji budou odrazovat Jolana s Marií, ale jako obvykle v tom neuspějí. Vanda neochvějně věří v podporu nebeských hvězd a nenechá si svůj záměr nikým vymluvit. S nadějí se nechá zabalit a odeslat jako vánoční dáreček. Kurýr ji coby zásilku odveze do Říčan, kde ale nikdo nebude, protože Luděk tráví svátky u Blanky. Nejdřív ani nechce reagovat na kurýrův telefonát, ale naštěstí ho Kristýna přesvědčí, že by se mohlo jednat o něco důležitého.

Po následné zmatené domluvě kurýr přiveze ohromný balík přímo doprostřed uličního náměstíčka, kde toho času probíhá rušný charitativní jarmark. To ale Vanda samozřejmě nemůže tušit, když se vší parádou náhle vyskakuje z bedny ve sporém a velmi sexy santovském oblečku. Celá ulice na ni zírá s otázkou, copak je to asi za podivné zpestření, a tak ponížené Vandě nezbývá než rychle prchnout do nejbližší skrýše, ale venku na náměstí těch příležitostí moc není. Ochotný člen neziskové organizace Druhá šance jí nabídne bundu, ale Luděk ho vzápětí odežene s tím, že si vlastní manželku oblékne sám.

Konečně pak dojde na to, na co fanoušci tohohle páru tak dlouho čekali. Luděk Vandě oznámí, že je ťunťa, a políbí ji, takže se dvojice dočká i povzbudivého potlesku. Společně nakonec odjedou do Říčan, kde si dopřejí vlastní vánoční oslavu zahrnující žhavé usmiřování. Pohled na rozházené pánské svršky a jednotlivé části santovského převleku dává znát, že už je to mezi nimi zase dobré. Snad jim to bude klapat i po svátcích a vykročí společně do nového roku správnou nohou.

Zdroj článku:
  • Autorský text