Herečka Anežka Rusevová z Ulice si za Eliškou a Damiánem stojí. Víc než příšerná paruka ji trápí útočné komentáře

Herečka Anežka Rusevová z Ulice si za Eliškou a Damiánem stojí. Víc než příšerná paruka ji trápí útočné komentáře
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na nedávném přátelském setkání herců z Ulice při příležitosti oslav 18. narozenin seriálu se objevila také Anežka Rusevová, která hraje majitelku bistra Vendulu Pelcovou. Nově ji diváci mohou vídat i v historické romanci Eliška a Damián, která je ale příliš neoslnila. Negativní reakce herečku mrzí.

Pruská princezna s obludností na hlavě

V novém seriálu Eliška a Damián hraje Anežka Rusevová nepříliš atraktivní, ale moudrou a sympatickou princeznu Frederiku, která na sebe už z dálky upozorňuje monstrózní, nevkusnou parukou. To je ale samozřejmě záměr, nelichotivé vzezření Damiánovy dojednané snoubenky má své opodstatnění, navíc se bude postupně měnit k lepšímu.

Slavná paruka princezny Frederiky
Slavná paruka princezny Frederiky | Zdroj: FTV Prima

„Mě to hrozně baví, protože to je postava, která nebude vypadat takhle celou dobu,“ řekla herečka během rozhovoru pro Super.cz. „Z Frederiky se něco vyloupne a to se diváci musejí dívat. Právě transformace téhle postavy mě od začátku hrozně bavila. Je napsaná jako fajn ženská, má pevné morální zásady a hodnoty, za nimi si stojí. To snad máme společné.“ Uznává přitom, že ošklivá paruka jejím rysům tváře opravdu moc nelichotí, ale pomáhá vytvořit žádoucí dojem. „Má to být i lehce komická figura, takže samozřejmě si nemyslím, že jsem královna ze Sáby.“

Seriál se líbit nemusí, ale není důvod být útočný a zlý

Jaké má tedy Anežka Rusevová zatím ohlasy na svůj výkon a na seriál jako takový? „Různé. Samozřejmě přátelé mi to úplně nezkritizovali. Reakce jsou ostré, ale myslím, že diváci zatím viděli pořád jen ten první díl, a já si za tím projektem stojím, mám ho ráda… Tohle je těžké, já prostě dělám něco, co dělám s největším a nejlepším svědomím, a když do toho projektu vstupujete, tak si přece rovnou neřeknete, že jdete do něčeho, co nebude dobré. Jdete do toho s tím, že chcete, aby to bylo co nejlepší, a tak jsme to prostě všichni dělali.“

Nechci zatím říkat nějaký závěr, mě ten projekt nesmírně baví, dáváme do toho všichni kus srdce a mrzí mě, když je někdo opravdu útočný a zlý.

Někdo nešetří hrubými slovy, jiný se dobře baví

Faktem zůstává, že na Česko-Slovenské filmové databázi si seriál Eliška a Damián vysloužil v průměru pouhých 8 %, čímž se zařadil mezi nejhorší seriály všech dob. Je ovšem zajímavé, že někteří uživatelé mu dávají nejnižší možné hodnocení např. i u čtvrté epizody, což by mohlo svědčit o tom, že se na něj nepřestávají dívat. Najdou se tací, kteří se navzdory mnohým nedostatkům u pohodové podívané dobře baví, a to bylo koneckonců asi účelem.

Těžko říct, jak se děj bude vyvíjet dál, jsme teprve na začátku. Bylo by ale možná zajímavé sledovat docela jiný příběh, v němž by se okouzlující Damián (Robert Urban) zamiloval právě do na první pohled nepříliš přitažlivé, ale sympatické Frederiky, místo aby dal přednost krásné Elišce (Emma Smetana). Pak by se to celé ovšem muselo jmenovat úplně jinak.

Zdroje článku: