Kateřina Ujfaluši alias Žofka z Ulice nejenom hraje, ale i krásně zpívá

Kateřina Ujfaluši alias Žofka z Ulice nejenom hraje, ale i krásně zpívá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jako Žofka ze seriálu Ulice se potýká s přísnou mámou a má velký talent dostávat se do průšvihů, z nichž ji poslední dobou zachraňuje hlavně zamilovaný Michal Klíma. Jaká je ale Kateřina Ujfaluši ve skutečném životě? Má ráda koně a věnuje se zpěvu.

Co dělá Kateřina Ujfaluši ve svém volném čase?

Kateřina Ujfaluši, divákům známá hlavně coby Žofka ze seriálu Ulice, není jen talentovanou mladou herečkou, ale také nadšenou zpěvačkou. Když zrovna nenatáčí další díl nekonečného seriálu, chodívá pravidelně na hodiny zpěvu. Jen kousek od místa, kam na lekce dochází, má svou oblíbenou kavárnu, v níž ráda relaxuje, učí se nebo si zkouší scénáře.

Zpívání se věnuje asi od čtyř let. Už jako dítě ji to nesmírně bavilo. Odmalička chodila na individuální hodiny zpěvu. Poněvadž jí rodiče chtěli dopřát více možností, jak tento talent rozvíjet, přestěhovali se s dcerkou do Prahy. Kateřina následně začala zpívat v muzikálech a vystupovat na koncertech. Od toho byl potom už jen malý krůček k herectví. Dívka dříve toužila být profesionální zpěvačkou, ale v poslední době bere zpěv spíše jako milovaný koníček a herectví pak jako hlavní dráhu. Zpívání se ovšem vzdát nehodlá, pořád ji naplňuje a je to pro ni cenná forma odreagování.

Vedle zpěvu a herectví Kateřinu také hodně bavila jízda na koni. Jezdívala dlouhodobě a účastnila se i koňských táborů, kde vykonávala všechny potřebné práce související s koňmi, např. kydala hnůj nebo vyklízela boxy. S nástupem na střední školu a do vyšších ročníků už to ale bylo časově hodně náročné.

Kristýna Hocková a Kateřina Ujfaluši na premiéře Krále Šumavy. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Dušková na stopě podvodu! Jak před ní Kaštan zachrání Michala i Žofku?

Jak už bylo zmíněno, v Ulici hraje sympatická Kateřina Ujfaluši tak trochu problémovou Žofku, která z průšvihů nevyjde. Není to tak dávno, co přitáhla do školy sazeničku marihuany. Ještě větší potíže přivodila sobě i kamarádkám, když přinesla jointa. Její matka, přísná a nepříjemná paní Dušková, ze všeho vinila neschopnost pedagogů. Svou dceru nicméně odhlásila z pěstitelského kroužku a zakázala jí jakékoli volnočasové aktivity. Žofka tak může chodit pouze do školy a na brigádu. Michal Klíma, který se do dívky zamiloval, vymyslel, jak jí dopřát více prostoru. Přišel s nápadem, aby ho Žofka doučovala češtinu. Ve skutečnosti hodlal společně trávený čas využít ke sledování filmů a povídání. Žofka ale jeho dobroty začne zneužívat…

Jako Žofka v Ulici během Magdina vystoupení. Zdroj: TV Nova

V nejnovějších dílech odřekne domluvené doučování, ale poprosí Michala, aby ji kryl, zatímco ona vyrazí na nákupy. V jejím oblíbeném obchodě mají skandální slevy. Michal má Žofku rád, a tak jí gentlemansky vyhoví, ačkoli mu to není příjemné. Se svým trápením se svěří Kaštanovi, jenž jeho nešťastné lásce rozumí. Pak se ovšem stane to, čeho se všichni báli. U Klímových zazvoní Dušková, aby dceru vyzvedla z doučování. Žofka si přitom lítá po nákupech! Kaštan naštěstí Duškovou přesvědčí, že mu dívka zašla na poštu vyzvednout dopis. Michal jí mezitím stačí zavolat a varovat ji. Žofka se vrátí dřív, než by matka mohla začít něco tušit. Malér je tentokrát zažehnán.

Zdroje článku: