Iva z Ulice zase kňourá. Odškodné už neřeší, teď se zaměří na syna a zakáže mu spát se Žofkou

Iva z Ulice zase kňourá. Odškodné už neřeší, teď se zaměří na syna a zakáže mu spát se Žofkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Popularita Ivy Klímové se propadá do hlubin. Její strmý pád začal přehnanou reakcí na zamlklé těhotenství, pokračoval nepochopitelným jednáním v souvislosti s autonehodou a odhodláním zaplatit odškodné opilému násilníkovi. Teď si Iva vezme na mušku Michala a opět se předvede jako přecitlivělá matka.

Po trapné nehodě přichází zápletka s garsonkou

Autonehoda, při níž Iva (Hana Baroňová) srazila opilého mladíka, a následné tučné odškodné poněkud ustoupily do pozadí, za což bude většina diváků Ulice zřejmě vděčná. Bizarní zápletka s nevěrohodným vývojem mnohé rozčilovala a začala být už zdlouhavá. I když ale teď rodina Klímových řeší jiné problémy, neznamená to, že by se opovrhovaná Iva tvářila snesitelněji, a ne pořád jako hromádka neštěstí.

V nejnovějších epizodách se pozornost rodiny upírá na nejmladšího Michala (Karel Klement), jenž udělal ve vztahu se Žofkou (Kateřina Ujfaluši) zásadní krok. Nejenže mají za sebou své poprvé, ale navíc se teď scházejí bez vědomí rodičů v garsonce Michalovy sestry Báry (Eliška Bašusová) a jejího přítele Bruna (Jaroslav Blažek). Ti se chystají v létě zmizet do Dánska.

Dělit se o garsonku bylo fajn, ale nic netrvá věčně.
Dělit se o garsonku bylo fajn, ale nic netrvá věčně. | Zdroj: TV Nova

Bára dostala další pracovní nabídku od rodiny, jíž hlídá Tedíka, a Bruno se rozhodl ji doprovodit. Nabízí se tak otázka, co bude dál s garsonkou. Hodlají si ji Bruno s Bárou nadále pronajímat a tajně půjčovat Michalovi se Žofkou jako ideální „šmajchlkabinet“?

„Ať jim ji nechají, alespoň zase bude Ivuška mít důvod kníkat a hroutit se. Ale vážně… Bruno pracuje 24/7 a rozbitá pračka je nepřekonatelný problém, Baruna bude hlídat Tedíka do jeho dvacetin, ale budou si platit nájem v Praze, to je zase pitomost,“ píše nespokojená divačka. Není zdaleka jediná.

Najednou Žofku její šílená matka pustí z dohledu, když nedávno nemohla ani sama ven. A vůbec celý je to na hlavu. Už to začíná být slátanina! To už ani paní Vilma neudýchá a ze seriálu mizí.

Iva bude přehnaně řešit Michalův sexuální život

I kdyby ale Michal o garsonku stál, sotva by si ji mohl ponechat. Iva se totiž o jeho scházení se Žofkou a nově rozvinutém sexuálním životě dozví. Na základě několika indicií si odvodí fakta a z ohromeného syna snadno dostane přiznání. Vrcholem všeho ale nebude to, že mu zakáže do garsonky chodit, nýbrž to, že mu úplně zakáže milostné hrátky se Žofkou, na něž má podle ní dost času.

Iva se obává, že pokud Michal v tak nízkém věku rovnou přejde k sexu, připraví se o jakousi důležitou fázi roztomilého chození. Každý přitom ví, že Michal se Žofkou chodí už dlouho. Že je dostatečně vyspělý, prokázal už tehdy, když jí byl oporou v nejtěžších chvílích sebepoškozování a zoufalství kvůli panovačné matce. Na tuto skutečnost poukáže Bára, jíž Iva vyčte, že bratrovi půjčila garsonku.

Podle Báry přecitlivělá máma přehání a diváci budou jistě téhož názoru. Paní Klímová ani nic jiného neumí než dělat problém ze všeho, všechno si moc brát k srdci a řešit skuhráním. Má ale právo synovi takhle zasahovat do života a něco nařizovat, když je dostatečně starý i podle zákona na to, aby s Žofkou mohl být se vším všudy? Je Iva natolik naivní, aby si myslela, že si mládež po zákazu garsonky nenajde jiné místo na romantická dostaveníčka?

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři