Ulice: Kdy Lumír vykopne Ingrid a začne bydlet s Kateřinou?

Ulice: Kdy Lumír vykopne Ingrid a začne bydlet s Kateřinou?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kateřina už dlouho uvažuje o společném bydlení s Lumírem. V cestě jí ale stojí pořádná překážka – Ingrid. Dokud ta bude žít u Lumíra, nepřichází sestěhování v úvahu. A rozhodně to nevypadá, že by se Ingrid chystala uvolnit své místo v bytě…

Kateřina chce bydlet s Lumírem, ale ne s Ingrid

Kateřina a Ingrid si padly do oka hned ve chvíli, kdy se setkaly poprvé. Rozuměly si a rychle se z nich staly dobré kamarádky, které spolu jednají na rovinu a nikdy si nic netají. Snad proto nepovažovala Kateřina za nutné cenzurovat své myšlenky ohledně budoucnosti s Lumírem.

Zničehonic Ingrid překvapila přiznáním, že by s Lumírem ráda bydlela. Uvažuje o tom už nějaký čas a kdo by se jí divil? Má-li mít jejich vztah nějakou budoucnost a přirozený vývoj, je sestěhování koneckonců logickým krokem. Kateřina si však nedokáže představit, že by se k Lumírovi nastěhovala, pokud tam nadále bude Ingrid.

Ingrid odmítá opustit Lexíka. Potřebuje ho víc než on ji?

Lumír, Ingrid a Lexík tvoří společně spokojenou rodinu, do níž se Kateřina vlastně už nehodí. Jestliže ti tři budou nadále žít pod jednou střechou, ona zůstane jen jakousi příležitostnou návštěvou. Nikdy se nebude moct doopravdy zařadit mezi ně. A proto by bylo nejlepší, kdyby Ingrid konečně zvedla kotvy a vrátila se do Málkova nebo si pořídila vlastní byt. Takové vyhlídky se Ingrid ale ani trochu nelíbí. Ano, měla vědět, že tenhle den jednou přijde. Měla si uvědomit, že přece nemůže žít u Lumíra navždy. Že si jeden z nich dřív nebo později najde nový vztah a věci se zásadně změní… Přesto teď, když došlo na lámání chleba, nechce se jí jen tak sbalit kufry a zmizet.

Aby bylo jasno, nic takového po ní Kateřina ani nežádá. Nechce, aby se Ingrid sebrala a zmizela ze dne na den. Žádá ji pouze, aby o jejích slovech přemýšlela.

Ingrid nehodlá být po Světlaně další ženou, která Lexíkovi odejde ze života. Nemíní ho opustit, když ví, jak je na ní závislý.

Jenže o to Kateřině právě jde. Aby ho začala pomalu připravovat na to, že časem vyklidí pole. Že tu nebude napořád jako jeho spolubydlící a náhradní matka. Zdá se totiž, že Ingrid opravdu bere chlapce jako vlastního. Mimoděk si na něj dělá nároky a kdoví, možná ani nebude schopna od něj odejít. Možná je na něm závislá víc než on na ní.

Lexík se na Ingrid upnul – a ona na něj. Zdroj: TV Nova

Mámuška by byla jednoznačně proti

Tak či onak, nevypadá to, že by se k sestěhování Lumíra a Kateřiny v dohledné době schylovalo. Vždyť on sám ani netuší, že Kateřina po něčem takovém prahne, jelikož přímo s ním to ještě neprobírala. Jistě by rád se svou milovanou někdy žil, ale nejspíš by se do toho nehnal po hlavě. Lexík vzal Kateřinu na milost teprve nedávno a bylo by naivní si myslet, že ji bez řečí přijme jako spolubydlící. A Lumír se v důležitých věcech řídí v prvé řadě tím, co si přeje jeho synáček. Ne vždy je to k dobru věci, ale co se dá dělat…

Chtěl by Lexík bydlet s Kateřinou? Zdroj: TV Nova

Navíc jsou tady další rodinní příslušníci, kteří by ke společnému bydlení Kateřiny a Lumíra mohli mít výhrady. Vilma by určitě nepřežila, kdyby se s Kateřinou měla potkávat každý den a pokládat ji za novou paní domu. Navíc vždycky toužila vidět po Lumírově boku právě Ingrid. Jak by asi přijala, že Ingrid se kvůli Kateřině odstěhovala pryč?

Zdroj článku:
  • Autorský text