Úterý v Ulici: Čím dál tím více věcí poukazuje na nekalé praktiky Julie Papežové. Luděk už tuší, že se na něj ušila bouda

Úterý v Ulici: Čím dál tím více věcí poukazuje na nekalé praktiky Julie Papežové. Luděk už tuší, že se na něj ušila bouda
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Některé věci jsou mezi nebem a zemí. Ale kde je správná hranice? Kde jde ještě o pomocné terapeutické techniky? A kde už je to ždímání peněz a profitování na neštěstí druhých? Blanka se nevzdává, a tak dál kousek po kousku poodkrývá Juliiny praktiky. Luděk se podobně urputně snaží dostat Vandu domů, případně z ní alespoň vypáčit pravdu. Přece se nehodí dál takhle udržovat manželství na dálku.

Blanka to nevzdává a udržuje spojení s Renatou

Co dělat, když naletíte podvodníkovi? Schovat se a stydět se za to do konce života, nebo jít s pravdou ven a pokusit se podvodníkovi oplatit stejnou mincí? Asi takhle uvažuje paní Renata, která bývala klientkou Julie Papežové. Ta včas nepodchytila její poporodní depresi a připravila ji o všechny rodinné úspory a rok života její dcerky. Teď, když ji kontaktovala Blanka a něco podobného řeší s dcerou, se rozhodla pomoct. Nedopustí, aby Julie zničila život ještě dalším lidem. A Kristýna? Ta má k tomu slušně nakročeno. Domluvy nepomáhají –⁠ i kdyby se Blanka stavěla na hlavu, nedá Kristýna na svou milou Julii dopustit. Blanku přitom z Kristýniných postojů, klidné a rozvážné řeči a nicneříkajícího úsměvu na tváři mrazí. Tohle už není její dcera. Kristýna přestala myslet sama za sebe a jen opakuje to, co jí do hlavy vkládá Julie.

Propadnutí sektě se už jednou v Ulici řešilo. Pamatujete, když se podobně hledala také Lída Farská? Jednu dobu taky byla úplně mimo. Julie na to jde modernějším způsobem a prostřednictvím terapeutického sezení ze svých klientů mámí peníze.

Luděk je úplně mimo a cítí, že tady něco nehraje

Takhle zkroušeného Blanka Luďka dlouho neviděla. Sešla se s ním, aby řešili Kristýnu, ale on byl myšlenkami úplně jinde, a dokonce se s někým hádal přes telefon. Byla to Vanda a podle toho, co Blanka slyšela, nemá jejich čerstvé manželství na růžích ustláno. Aby také jo, když si Luděk svou novomanželku vůbec neužil. Odletěla do Kanady řešit zdánlivé dědictví po svém otci. Luděk však už delší dobu tuší, že to nejspíš není pravda. Něco tady nehraje. Když se vrací myšlenkami do minulosti, ví, že spolu s Vandou v tom nejspíš jede i Jolana. Kde je Vanda a proč musela odjet? I Blanka ho na kávě utvrdila v tom, že má jednoduše koupit letenku a za Vandou odletět.

To také chtěl udělat už dávno, jenže ho od toho Vanda, její máma a koneckonců i Marie pokaždé odrazovaly. Co v tom je? Je to vtip, nebo má jeho manželka vážný problém? Proč se s ním nehraje na férovku? A bude vůbec schopný překousnout tohle obrovské sousto lží, až se dozví pravdu? To je ve hvězdách. Minimálně je to dobré navázání na přerušenou dějovou linku páru, který si v Ulici za velmi krátkou dobu u diváků získal oblibu. Návrat Vandy je na spadnutí a diváci doufají, že ji ještě před prázdninovou pauzou uvidí.

Zdroj článku:
  • Autorský text