S láskou se nemá experimentovat. O tom se přesvědčí i opuštěná Magda z Ulice

S láskou se nemá experimentovat. O tom se přesvědčí i opuštěná Magda z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mirek udělal radikální řez ve vztahu s Magdou. Co naplat, Magda mu měla říct pravdu. Tu by totiž Mirek dokázal i pochopit, ale lež jí neodpustí. Magda ve 4258. dílu může jen vzpomínat a utápět se v tom, o co všechno přišla.

Magda ale také hluboce doufá, že Mirka znovu najde u sebe doma. Ráno však začne slzavým údolím a probdělá noc je na Magdě, která je tentokrát v kabinetu ještě před příchodem profesora Kaliny dost patrná. Je nepřehlédnutelné, že se Magda trápí něčím velkým, a proto může očekávat, že se jí kolegové při pohledu na ni budou ptát.

Přesto si odmítne vzít volno, a tak se při prvních zmínkách o svatbě rozbrečí jako malá holka. V jedné věci si však díky Mirkovi a jeho odchodu udělala jasno. Že ho chce zpět a nechce být bez něj. Bude jí to však v něčem platné? Mirek ji požádá, ať ho nehledá a nevolá mu. 

Věra a Luboš Marečkovi pečlivě chystají obnovení slibu. Pod taktovkou Věry se u Karly doma připravuje občerstvení, ale protože má Věra ráda kontrolu nad vším, zajde i do Coolny, kde se má chystat jejich svatební hostina. Karla proto rychle volá Kryštofovi, aby je varovala, že je Věra na cestě k nim. Její znovu nastávající jí totiž chystá velké překvapení. 

Miloš Knobloch nemůže dospat, protože ho naprosto nadchnul Klímův nápad. Na směnu si tak pro něj přijde až domů. Iva už je napůl probuzená, a tak slyší nějaké špitání.

Později odpoledne ji přijde navštívit Milošova manželka Eva, aby si ověřila, že Miloš skutečně tráví čas telefonováním a schůzkami s Vítkem a nemá zase nějakou milostnou avantýru. Eva však Ivu jen vyděsí, protože jí začne barvitě líčit Milošovy nápady a historky z minulosti. 

Prokop by zase s Magdou mluvil rád. Tomu se však Magda vyhýbá. Dojde si za ní až domů, protože ji zatím jinde nezastihl, dočká se dokonce pozvání dovnitř. Magda se naopak snaží dohnat Mirka, i když jí dal najevo, ať ho nechá být. Chce alespoň dostat šanci mu vše vysvětlit, ať už se potom děje, co se děje.

A tak je jako na drátkách a čeká. Prokop se jí starostlivě vyptává, ale Magdě se nechce mluvit. Její myšlenky patří jen Mirkovi a obrovským výčitkám svědomí. Mirek se přes všechny její nářky a prosby neukáže.

Zdroj článku:
  • Autorský text