Tomáš Dastlík má dnes narozeniny. Po Martinovi z Ulice se slehla zem

Tomáš Dastlík má dnes narozeniny. Po Martinovi z Ulice se slehla zem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Píše se rok 2014 a do Ulice vstupuje herec Tomáš Dastlík, který ztvárňuje postavu Martina Maléře. Herec, který v Ulici už aktuálně nepůsobí, oslaví 27. října své 47. narozeniny.

Pro Martina Maléře bylo stěhování do Prahy osudové 

Jako první se z rodiny Maléřových v Ulici představil Martin Maléř v podání herce Tomáše Dastlíka. Ten, ačkoliv hodně působil v divadle, byl pro diváky televizních obrazovek svěží tváří, což rozhodně ocenili. Martin Maléř hledal v Praze práci, protože v Loučce se mu jí nedostávalo. Znal se s Jardou Hejlem, který zkušenému truhláři rád ve své dílně zajistil místo. Martin Maléř se ukázal být velice pracovitým a svědomitým člověkem, zkrátka chlapem, jak má být.

Nade vše miloval svou rodinu, na kterou tlačil, aby se k němu do Prahy přistěhovala. Jeho žena Veronika Maléřová (herečka Hana Holišová) z toho měla špatný pocit. Když ale v Loučce uklouzla s farářem Rybou, na nabídku stěhování kývla, jen ať už je doma klid. Stěhování nebylo snadné ani pro jejich děti Rozinu a Filipa, kteří si v Praze prošli mnohým.

Dá se však říct, že všichni si nějakým způsobem polepšili – kromě Martina Maléře. Pro Martina Maléře totiž bylo stěhování do Prahy osudové. V tu chvíli ještě pochopitelně nemohl tušit, že ho hektický život v Praze svede na scestí a připraví o ženu Veroniku. 

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Martin Maléř kvůli zranění přišel o práci a zdálo se, že kvůli nižším příjmům život v Praze nezvládnou. Veronika kvůli tomu brala stále více práce, a tak se stalo, že se ti dva odcizili.

Potřebné pochopení našel Martin v náruči barmanky Šárky, která po něm už delší dobu pokukovala. Nevěra praskla a místo toho, aby ji Martin začal žehlit, k Šárce se přestěhoval. Později toho litoval, ale to mu už nebylo nic platné.

Veronika má teď mnohem hezčí život, než měla s Martinem 

Veroniku nevěra hodně zasáhla. Nemohla věřit, že je něčeho takového Martin schopný. Dlouho rozvod odmítala, ale Martin na ni tlačil. Na první pohled se mohlo zdát, že Martin to s mladší ženou vyhrál. Opak však byl pravdou. Zatímco Veronika se z rozchodu oklepala a postavila se na vlastní nohy, Šárka Martina poslala k vodě.

Celý jejich příběh končil tak, že Martin zůstal sám, kdežto Veronika si později našla sympatického zubaře Patrika. S ním tvoří pár doteď, zatímco Martin Maléř je nejspíš sám.

Aktuálně se v Ulici herec Tomáš Dastlík moc neobjevuje. Když už je k vidění, tak v dílně. I ta se však z hlavního děje vytratila. Může za to nejspíš odchod Bedřicha Lišky, který byl hlavním pojítkem k chlapům z dílny. A tak Martin Maléř svými zálety spíše prodělal. Veronika vedle nového muže úplně rozkvetla a žije mnohem zajímavější život než dříve. 

Zdroj článku:
  • autorský text