The Nevers, nová série HBO vytvořená Jossem Whedonem má u nás pod názvem Viktoriánky premiéru 12.4.2021

The Nevers, nová série HBO vytvořená Jossem Whedonem má u nás pod názvem Viktoriánky premiéru 12.4.2021
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Těšit se můžeme na výlet do minulosti, do viktoriánského Londýna, který ukrývá mnoho tajemství. Jedním z nich je existence tajemných bytostí, ovládajících nadpřirozené schopnosti. Ale právě díky nim, nemají vůbec snadný život. Ostatní lidé se jich totiž bojí a odmítají jejich existenci tolerovat.

VIKTORIÁNKY: O ČEM JE NOVÝ TELEVIZNÍ SERIÁL

Je právě srpen 1896. Viktoriánský Londýn je hluboce otřesen náhlou a nevysvětlitelnou nadpřirozenou událostí, která dává některým lidem, většinou ženám, velmi zvláštní a rozhodně nadlidské schopnosti, některé překvapivé, jiné znepokojivé. Tyto bytosti jsou náhle ve městě nežádoucí, protože z nich ostatní mají strach. Jsou tedy ve velkém nebezpečí, protože společnost je odsoudila jako nenormální a dokonce nebezpečné. Musí tedy žít v ústraní a schovávat se.

Naštěstí je mezi těmito bytostmi bojovná vdova Amalia True, kterou ztvárnila Laura Donnelly, již uznávaná seriálová herečka z populárních seriálu Cizinka a Britannia (na fotografii) a odvážná mladá vynálezkyně Penance Adair, kterou ztvárnila Ann Skelly. Tyto ženy se rozhodnou pomoci svým novým sestrám a bratrům a vytvoří jim přístřeší na bezpečném místě. Pro přežití budou muset ale udělat mnohem více. Nepřátelé jsou v přesile a nebudou mít slitování. A střet je nevyhnutelný.

Zatím je ohlášeno 6 epizod. V hereckém obsazení jsou Olivia Williams, James Norton, Tom Rilley, Pip Torrens, Ben Chaplin, Denis O'Hare, Amy Manson, Rochelle Neil a další.

NEVERS, CO ZNAMENÁ NÁZEV

Původní název NEVERS má podle Josse Whedona představovat bytosti, které jsou postižené, něčím dotčené, nikdy se vlastně nemají oslovovat a mají především vytvářet pochybnosti, atmosféru podivností a nadpřirozena. Bytosti, které jsou takto postižené, se musí se svým osudem vypořádat tak, že ze své nenormálnosti udělají svou přednost. Jde o určitou metaforu, která převedená do naší reálné doby má poukázat na to, že za odlišnost lidé ve většině případů nemohou, přesto jsou za ní v každé době odsuzování a své místo si musí vybojovat.