Joker Phoenix trochu jinak v černobílé novince C´mon C´mon

Joker Phoenix trochu jinak v černobílé novince C´mon C´mon
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nové drama z dílny společnosti A24 již obráží americké filmové festivaly. Tvůrci neslibují nic víc než autentický příběh ze života, napříč generacemi a s naprosto obyčejnými situacemi.

A24 jako dílna na nezávislé skvosty

Společnost A24 nám během devíti let své existence přinesla celou řadu zajímavých nezávislých snímků. Mezi nimi například The Disaster Artist: Úžasný propadák, velmi znepokojující horor Midsommar nebo komediální drama Lady Bird. Její filmy téměř bez výjimky diváky skutečně pohnou.

Dospívání v černobílé

C´mon C´mon by dle specifikace a24film.com mělo pojednávat o muži a jeho malém synovci. Po smrti matky mladého muže mezi sebou tito dva vytvoří neobvyklý, velmi jemný vztah. Na eleganci a citlivost poukazuje i samotná vizuální identita filmu. Plakát snímku má tři podoby, na každé z nich je strýc se synovcem v jiném rozpoložení, což demonstruje celou škálu situací a emocí, kterou si společně musí projít. Na to poukazuje i trailer, ve kterém Johnny promlouvá ke svému svěřenci o všech strastech i radostech, kterými si v životě musí procházet. Nejvýraznějším prvek je samozřejmě fakt, že celý film je černobílý.

Joker v komorním dramatu 

Předlohu filmu představuje román Mike Millse, který se zároveň stal režisérem filmu. Volba představitele hlavní role byla poměrně odvážná, přeci jen Joaquin Phoenix je neodmyslitelně spojen s psychedelickým záporákem Jokerem. Na druhou stranu to ale o Phoenixovi vypovídá zásadní věc – na svoji roli se dokáže dokonale připravit a na emoční rovině umí skvěle zapůsobit. Vedle něho stane teprve vycházející hvězda Woody Norman, pro kterého se sice zdaleka nejedná o hereckou premiéru, pro jedenáctiletého Woodyho ale C´mon C´mon jistě představuje tu prozatím nejnáročnější výzvu.

„Myslím, že lidé budou vděční za to, že budou mít před sebou příběh, který je prostě o životě,“ řekla pro Los Angeles Times Gaby Hoffmann, představitelka zesnulé matky.

Zdroje: