Střihoruký Edward: Pro koho bylo natáčení filmu poslední a proč herci kolabovali

Střihoruký Edward: Pro koho bylo natáčení filmu poslední a proč herci kolabovali
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Podnikavá Peggy se vydává propagovat kosmetiku do zchátralého hradu na konci města, kde žije. V něm objeví Edwarda, jehož obličej je samá jizva. Edward je dílem starého vynálezce, který ještě před tím, než Edwardovi stihne nainstalovat nové ruce, umírá.

Edwardovi tak na místo rukou zůstávají ostré břity a nůžky, se kterými je jak pro sebe, tak pro ostatní nebezpečný. Peggy se ho ujme a vezme jej k sobě domů. Jak se zachovají obyvatelé městečka, až zjistí, koho to Peggy přivezla?

Hlavní roli měl původně zahrát Tom Cruise

Role Edwarda byla nejdříve nabídnuta Tomu Cruisovi. Ten si ale kladl tu podmínku, že na konci filmu se objeví v civilu a celý příběh skončí happy endem – tímto mu cestu do filmu uzavřel režisér Tim Burton a do role obsadil Johnnyho Deppa, před kterým byli ještě dva adepti – Jim Carrey a Robert Downey Jr. O roli se dokonce ucházel i Michael Jackson.

Lídr skupiny The Cure byl inspirací pro hlavního hrdinu

Tvůrci filmu se nechali pro vzhled Edwarda inspirovat zpěvákem rockové skupiny The Cure - Robertem Smithem. Maskérům trvalo 4 hodiny, než Johnnyho Deppa upravili do požadované podoby.

Poslední film Vincenta Price

Vincent Price, jenž ztvárnil vynálezce Edwarda během scény, ve které umírá, ve skutečnosti omdlel. Tim Burton byl scénou nadšený, a tak ji ve filmu ponechal. Paradoxem je, že film byl posledním, kde si Vincent Price zahrál.

Kolaps herců byl takřka na denním pořádku

Také Johnny Depp během natáčení zkolaboval, a to konkrétně ve scéně, kdy utíká zpět do svého hradu. Později uvedl, že kombinace horka a koženkového kostýmu je pro běh naprosto nevhodná.

Romantické drama Střihoruký Edward vysílá televize Prima MAX 26.9. v 17.50 a v repríze 27.9. ve 12.55 hodin.