První srpnový týden v TV: Staronové populární filmy na TV Nova a Nova Cinema

První srpnový týden v TV: Staronové populární filmy na TV Nova a Nova Cinema
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nova důsledně zařazuje stále jen reprízy starších filmů, ale i mezi nimi se občas najde něco, co stojí za připomenutí. Jen je škoda, že se snímky během týdne donekonečna opakují, jako by bylo málo starších a zajímavějších filmů, ke kterým se diváci rádi vracejí.

Psí život (Nova Cinema 3. 8. 2023)

Srdcervoucí příběh je vždy sázkou na jistotu, že si film své publikum najde. Na to vsadil i režisér Carlo Carlei, který si do hlavní role vybral nádherného psa, jenž rozhodně odvedl svou práci na výbornou.

Co od filmu čekat

Roztomilé štěně, které se spolu se svou matkou a sourozenci dostalo do útulku, nečeká nic radostného. Všichni mají být utraceni, ale štěněti se podaří uprchnout. Nově získaný svobodný život není snadný. Psího dobrodruha se nakonec ujme starší bezdomovkyně, jenže ta za čas zemře. Psí hrdina tak zažívá drsnou realitu života na ulici a musí vzdorovat všem nebezpečím.

Najde a ztratí psího přítele a překvapivě zjistí, že není sám, kdo si je jistý, že byl v minulém životě člověkem. Začne skládat střípky vzpomínek a dopátrá se toho, kým vlastně byl v lidské podobě. Chce najít svou rodinu, ale trochu žárlí, a tak chvíli trvá, než pochopí, že život jde dál, dokonce i ten jeho.

Superman se vrací (Nova Cinema 5. 8. 2023)

Pro někoho hrdina z dětství, pro jiného jen protagonista filmu na večer, kdy zrovna nedávají nic jiného. Americký film z roku 2006 nenabízí hvězdné obsazení, čímž dává jasný signál, že legenda o chlapíkovi v legračním trikotu už je trochu vyčpělá. Herci zvučných jmen se sice o role ucházeli, ale jejich požadavky na honoráře je o šance na získání role vyřadily. O kšeft tak přišel Henry Cavill, Paul Walker, Ashton Kutcher, Johnny Depp nebo Scarlett Johansson.

Přesto časopis Empire zařadil film v žebříčku nejlepších filmů všech dob na 496. místo. Ani rozpočet na film nebyl nijak skromný (260 milionů dolarů), ale film se roky připravoval a také se prodražila opatření proti pirátům. Film se točil pod jiným názvem a tvářil se jako nudný akčňák třetí kategorie. Hodně peněz spolykalo i 1400 vizuálních efektů.

O čem to je

Před pěti lety Superman odešel ze Země, aby ve vesmíru hledal ztracené pozůstatky planety Krypton. Jenže během jeho nepřítomnosti na planetě Zemi dojde k neočekávaným událostem, a tak svět opět Supermana potřebuje. Superman to sice zvládne, ale jen těžce nese skutečnost, že Lois získala cenu za článek Proč svět nepotřebuje Supermana, zasnoubila se a má pětiletého syna Jasona.

Znovu ve hře (Nova 5. 8. 2023)

Neherečka Jennifer Lopez sice nemládne, ale svůj věk a větší pozadí dokáže stále dobře prodat. Její filmy neboří rekordy v návštěvnosti kin, ale celosvětově přivádí do kin dost diváků na to, aby se vyplatilo produkci ji obsadit.

Tvůrci původně počítali s tím, že hlavní roli vytvoří Julia Roberts, ale nakonec se museli spokojit jen s temperamentní Lopez. Julii Roberts možná odradila temnější stránka hlavní hrdinky a celkový koncept filmu, který byl spíše určený pro televizi než pro velké kinosály.

Hlavní hrdinka Maya má být sympatickou postavou, ale k práci v kosmetické firmě se nevypracovala svými profesními kvalitami, navíc se v mládí zřekla dítěte. Není to tedy úplně jasná kladná hrdinka, ale žena chybující, která se v průběhu času snaží napravit své chyby.

Jennifer se snaží být celý film hodnou osobou a je docela možné, že se nepříliš kladná postava nakonec změnila v kladnou hrdinku právě proto, že si Lopez dokázala nastavit svá pravidla a režisér to respektoval.

Trocha děje

Nikdy není pozdě začít svůj život znovu. Tak to vidí i Maya, obyčejná dívka ze supermarketu. Má své plány, ale nemá to nejdůležitější – chybí jí vysokoškolský diplom. A když se naskytne příležitost si trochu vylepšit životopis a vyrobit si falešný diplom, využije ji. Jenže minulost jí brzy zaklepe na dveře.

Zdroje článku: