V rodině Šopoských se talent dědí: Jaké rady dostal Vašek z Ulice?

V rodině Šopoských se talent dědí: Jaké rady dostal Vašek z Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ačkoli se tvář mladého herce dostala do povědomí diváků teprve se seriálem Ulice, mnozí měli pocit, že tohoto sympatického mladíka už někde viděli. Napovědět mohlo i jméno. Kdo je Antonio Šoposki?

Nadějný herec stojí zatím ve stínu slavnější sestry

Antonio Šoposki se narodil 25. července 2002. Jeho starší sestrou je známá herečka Marika Šoposká. Na to ostatně upozorňuje i nepopiratelná podoba obou mladých talentů. A jak Antonio přiznává, velmi často ho na ni okolí přímo upozorňuje.

Právě sestra ho inspirovala k volbě stejné životní dráhy. Že se chce stát hercem si uvědomil už jako dítě, když Mariku vídal na televizní obrazovce v pohádkách.

Výraznou hereckou příležitost dostal mladý herec v seriálu Ulice, kam nastoupil jako čerstvá „posila“ v roce 2020 do role teenagera Vaška Gregora. Jeho seriálovými rodiči jsou Filip RajmontLenka Zahradnická.

Podle vlastních slov si s nimi porozuměl a stali se pro něj skvělými parťáky, s nimiž se díky jejich svéráznému humoru před kamerou opravdu pobaví. Do kolektivu při natáčení zapadl navzdory svému mládí i minimu hereckých zkušeností zcela bez problémů.

Herecké geny se nezapřou

Antonio připustil, že se sestrou nabídku na účinkování v oblíbeném seriálu konzultoval. Doporučila mu do projektu jít. Podle starší a zkušenější Mariky se jedná o dobrou příležitost, jak se zviditelnit a nasbírat zkušenosti před kamerou. Slavnější sestra ho prý dál v kariéře podporuje.

Protekci však mladý muž vylučuje. Od sestry si produkce v Ulici prý vyžádala pouze jeho kontakt. Známé příjmení mu však nebylo nic platné, musel vyrazit na kamerové zkoušky. Ty se vydařily a sympatický mladík roli získal.

Marika
Sestra Marika Šoposká, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Momentálně herec stále studuje na konzervatoři. Před kamerou už se však dokázal úspěšně uplatnit, Ulice se mu stala pomyslným odrazovým můstkem k dalším rolím. Vidět ho tak aktuálně můžete také v seriálu Pan profesor, který od září vysílá TV Nova.

Objevil se také v kriminálce Specialisté a musel se tu vypořádat s úplně jiným charakterem, než je hodný Vašek z Ulice. Jak ale poznamenal, rozhodně se na odlišnou zkušenost těšil. Hrát zápornou postavu pro něj bylo sice náročné, sám sebe definuje jako pozitivní osobnost, ale do budoucna se na podobné role přesto těší.

Jaký je Antonio Šoposki v soukromí

O svém soukromí sympatický herec příliš nemluví. Za svůj největší koníček považuje práci. Když ale netráví čas „na place“, tak fotografuje nebo čte. Jeho oblíbeným autorem je Haruki Murakami.

Ví se o něm, že je šťastně zadaný, přítelkyni má už čtyři roky. Fanynky, kterých už teď nemá zrovna málo, mají tak trochu smůlu. Jak ale připustil, nečekanou popularitu svého milého nenese jeho slečna úplně lehce a ze zástupu obdivovatelek jisté obavy má.

Situace se mladému páru ještě více zkomplikovala, neboť se Antonio přestěhoval kvůli práci do Prahy. Sympatický herec však jedním dechem ujišťuje, že svou přítelkyni se měnit rozhodně nechystá.

 

Zdroje: