Vašek z Ulice je vzorný teenager. Proč se to jeho seriálové mámě přesto nelíbí?

Vašek z Ulice je vzorný teenager. Proč se to jeho seriálové mámě přesto nelíbí?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vašík Gregor je pro svého představitele Antonia Šopoského vůbec první seriálovou zkušeností. Jaký seriálový Vašek vlastně je?

Vašek zamíchal rodinnými peripetiemi Oty a Hedviky

Nejprve se o něm na obrazovce pouze mluvilo, konkrétní tvář dostal až později. Poprvé se s novou postavou mohli diváci seriálu Ulice setkat na počátku loňského roku v nové sezóně. Jeho představitelem se stal Antonio Šoposki.

Sedmnáctiletý Vašek je před kamerou synem Lenky Zahradnické alias Hedviky Gregorové. Jejího seriálového vyvoleného, učitele Otu Puklického alias Otíka si pak zahrál Filip Rajmont.

Tahle divácky oblíbená dvojice to spolu nemá od počátku vůbec jednoduché. Ota je bohém, navíc žije ve vleku své matky, která ho vmanipulovala i do vztahu s Hedvikou. To se sice nezdá jako cesta k životnímu štěstí, nicméně rodinné vztahy se v průběhu děje stabilizují a zdá se, že se v Ulici zrodil nový půvabný pár, což měla potvrdit i plánovaná svatba.

Očekávaná veselka se však nepovede, Ota totiž své přítelkyni v osudném díle uteče od oltáře. Ta si pochopitelně prožívá obrovské zklamaní a následuje okamžitý rozchod. Spokojená seriálová romance tak nakonec nemá dlouhého trvání.

Ota ale svou osudovou lásku nemůže dostat z hlavy a dochází mu, jak obrovskou chybu udělal. Hedvika Otovi nakonec je ochotná odpustit a dát mu novou šanci.

Dějem v Ulici však scénáristé ještě více zamíchali, když kromě milostných peripetií přibyl Hedvice ještě pubertální syn. Právě vztah těchto dvou klíčových postav ovlivní navíc i seriálového Vaška, který svého otčíma nejprve úplně „nemusí“.

Že se nakonec vše v dobré obrátí, potvrdí i přírůstek, který Ota s Hedvikou čekají, a symbolicky tak stvrdí, že jsou i s dospívajícím Vaškem skutečná rodina. Hrany se nakonec obrousí na všech frontách a s poněkud roztržitým učitelem Otou má kromě maminky trpělivost i mladý Vašek.

Rajmont
Filip Rajmont, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Teenager, který je tichým intelektuálem ve vlastním světě

Sám Antonio popsal seriálového Vaška jako tichého intelektuála. Tomu odpovídají i jeho zájmy, mezi něž se řadí hlavně četba nebo šachy. Kromě toho vyniká seriálový Vašek i v matematice a fyzice. Baví ho i informační technologie.

Což ovšem podle vlastních slov Antonio se svou postavou zrovna společné nemá. Mladý herec rád čte, ale podobně náročným disciplínám, jako je matematika, moc neholduje. Vašek je sice teenager, ale jeho puberta není nijak bouřlivá. Naopak působí velice uvědoměle a je mimořádně inteligentní.

Seriálový Vašek si tak žije ve vlastním světě. Příchod do ulice jím na počátku značně zacloumal, postupně si však zvykl. Sympatického mladého herce si oblíbili i diváci. Jediný, kdo ze seriálového syna neměl tak úplně radost, byla samotná představitelka poněkud naivní Hedviky.

Lenka Zahradnická se nechala pobaveně slyšet, že v roli matky dospívajícího syna se definitivně vymanila ze škatulky mladých děvčat. V civilu má přitom herečka děti sice už dvě, ale obě holčičky jsou ještě malé.

 

Zdroje: