Zorro: Tajemná tvář: Shakira v roli Eleny de la Vega?

Zorro: Tajemná tvář: Shakira v roli Eleny de la Vega?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diego de la Vega alias Zorro, co bohatým bral a chudým dával, prahne po pomstě za svou mrtvou manželku a dceru, které mu ukradl krutý Montero. Poté, co se dostane z vězení, objeví Alejandra Murietu, z něhož postupem času vycvičí nového Zorra. Ten se při uskutečnění pomstychtivého plánu zamiluje do krásné Eleny, Diegovy dcery. Jenže Montero je nevyzpytatelný a všechny čeká obtížný boj.

Z jakého důvodu Antonio Banderas první nabídku role odmítnul?

Antonio Banderas byl ideálním kandidátem pro hlavní roli Zorra již od začátku. Jenže kvůli bolestem páteře zprvu roli odmítnul. Nakonec ale podstoupil laserovou operaci, která ho zbavila bolesti, takže roli přijal. Dokonce trval na tom, aby ho nezastupoval žádný kaskadér při různých nebezpečných momentech. Tvůrci filmu mu přání splnili, až na jednu scénu, kdy ve stáji musel seskočit z koně a kopnout stráže.

Hlavní herci se museli na natáčení pečlivě připravit mnoho týdnů předem

Antonio Banderas a Catherine Zeta-Jones museli podstoupit kurz šermu, naučit se jezdit na koni a tančit. Kurz šermu pro Banderase trval 4 měsíce, Catherine Zeta-Jones stačily tři týdny – ve filmu neměla tolik šermířských akcí.

Je libo smutný, nebo šťastný konec?

Konec filmu měl dvě verze, první končil smrtí Diega de la Vegy, ten druhý končil tak, že Diego vyprávěl příběh o Zorrovi své vnučce. Role Eleny, kterou ztvárnila Catherine Zeta-Jones, byla také nabídnuta Izabelle Scorpuco nebo Shakiře. Obě roli odmítly.

Kdo z herců byl zpočátku do filmu zamýšlen?

Role dona Diega de la Vegy byla nejprve zamýšlena pro Seana Conneryho nebo Raula Julia, který však před natáčením zemřel.