Smysl pro tumor: Už po první epizodě je jasné, že se rodí nový seriálový idol

Smysl pro tumor: Už po první epizodě je jasné, že se rodí nový seriálový idol
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I ČT umí mile překvapit. Seriál, který diváky vystrašil hlavním tématem, se nakonec ukázal jako zábavná a příjemná podívaná na nedělní večer. Nezbývá než doufat, že si udrží svěží tempo a hlavní hrdina – herec Filip Březina – se se svou rolí a scénářem popasuje stejně brilantně i v dalších epizodách.

Kdyby nešlo hlavnímu hrdinovi o život, nejspíš bychom se dočkali kopie seriálu Chirurgové, kde parta mediků prochází drsným zasvěcením do života v nemocnici a různými způsoby se snaží vyniknout nad své kolegy a získat si co nejprestižnější místo pro svou budoucí kariéru.

Jenže mladý neurochirurg, který musí podstoupit boj se zákeřnou rakovinou, vnáší do seriálu úplně jiný rozměr. Navíc příběhy z nemocničního prostředí u nás mají už tradičně velký divácký ohlas, stačí si připomenout Nemocnici na kraji města, Sanitku a první sérii Ordinace v růžové zahradě (než se z ní stala trapná a nudná telenovela). První epizodu nového seriálu si nenechalo ujít 1,27 milionů diváků a pochvalné recenze na sebe nenechaly dlouho čekat.

V seriálu je příjemným překvapením osmadvacetiletý herec Filip Březina, který má díky této roli dobře našlápnuto k velké popularitě. Pár projektů už za sebou má, ale v poslední době jsou to právě seriály, které pomáhají mladým hercům k výstupu na pomyslný herecký Olymp.

Březinu jsme si mohli připomenout v poslední premiérové štědrovečerní pohádce Klíč svatého Petra a také v reprízovaném filmu Zátopek. Právě role běžce, který hned na začátku filmu porazí Zátopka, byla pro mladého a sportovně založeného herce výzvou. Když byl doma v Ostravě, tak si jezdil zaběhat na Lysou horu, a nakonec u běhání zůstal i po natáčení.

Další výraznější role, kde se Březina divákům představil, byla v kriminálním seriálu Místo činu České Budějovice, kde rolí policisty potěšil hlavně babičku, která nemohla pochopit, že její hodný vnuk hraje v kriminálkách vždy nějakého zločince.

Při natáčení zjistil, že by to nebyla práce pro něj, protože v rámci výcviku před natáčením prošel kurzem na zacházení se střelnou zbraní a brzy zjistil, že namířit na někoho zbraň a vystřelit by pro něj v reálném životě nebylo možné, přestože by byl na straně zákona. Líbily se mu akční scény, kterých je v kriminálních seriálech mnohem víc než v reálných životech policistů, protože ti tráví nejvíce času u počítačů.

Role v seriálu Smysl pro tumor

hlavní hrdina s rodinou
hlavní hrdina s rodinou | Zdroj: Jaroslav Fikota / © Česká televize

Mladý herec o roli Filipa Kaliny opravdu stál a vzdal se i stálého divadelního angažmá, aby se mohl natáčení věnovat naplno. Kvůli roli si také oholil hlavu. Do postavy se zamiloval ještě před castingem, když si přečetl scénáře k několika dílům a moc si přál roli získat. Přesně taková práce ho baví, když na jeho postavu čeká zdolávání velkých překážek, které ho v životě posunují dál.

Hodně mi na tom záleželo, protože jeho scénář je prostě skvělý. Četl jsem ho nesčetněkrát. Jsou v něm místa, kdy jsem se smál a na druhé straně plakal. Bylo to pro mě hodně intenzivní už jenom na papíru,

svěřil se herec.

Zdroje článku: