Seriálový poklad jménem Policie Modrava by měl pokračovat, opět ve sledovanosti bodoval

Seriálový poklad jménem Policie Modrava by měl pokračovat, opět ve sledovanosti bodoval
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vypadá to, že český divák je hodně konzervativní. Přestože Česká televize dost nečekaně na nedělní večer zařadila premiérový film od uznávaného režiséra, Policie Modrava na Nově opět ve sledovanosti všechny další nabídky převálcovala.

Ze seriálu z malebného prostředí se tak každým týdnem stává větší fenomén a rozhodně by stálo za to na dílo Jaroslava Soukupa navázat, pokud už se na to ve svých 77 letech necítí. Mohl by třeba dělat odborný dozor. Určitě by šlo vyřešit i nedostatek šumavských chalup, se kterými se tvůrci poslední série potýkali.

Pokud se dá postavit celá chatová osada v chráněné oblasti pro natočení 23 epizod seriálu, ze kterých se posledních deset ani točit nemělo, určitě by si tak populární seriál, jako je Policie Modrava, mohl dovolit postavit pár provizorních chaloupek na Šumavě. Rozdíl v rozpočtu veřejnoprávní Osady a komerční Modravy samozřejmě je, ale s tím, jak Policie Modrava vždy převálcuje konkurenci, by to stálo za to. Nakonec i pro nesrovnatelně méně atraktivní Odznak Vysočina se na Nově peníze na další sérii našly.

Dobře si vedla i Kriminálka Anděl, kterou Nova nasadila po Policii Modrava a která byla pro diváky atraktivnější než 168 hodin na ČT1.

ze seriálu Kriminálka Anděl
ze seriálu Kriminálka Anděl | Zdroj: TV Nova

Premiérový film Cesta do tmy sice aktivní kritici na ČSFD odsoudili už během prvních minut vysílání jako odpad, ale špatný film to rozhodně nebyl. Kdo má dospívající děti, určitě pochopil, jakým peklem si hlavní hrdina procházel.

Bezmoc, kterou několik let musel polykat, ho nakonec dohnala k extrémnímu chování, v něž vkládal naději, že konečně na problém drog u mladých lidí upozorní. Sám se zkusil s drogovou závislostí dcery poprat, ale byl samozřejmě ovlivněný láskou k dceři, kterou viděl vyrůstat. Ač se snažil ze všech sil, dceru neochránil, a protože už před časem přišel o manželku, rozhodl se vzít spravedlnost do svých rukou tam, kde selhává stát. Svůj život tak bral jako daň za to, co udělal, aby se mohl se ztrátou jediného dítěte vyrovnat.

Komentáře „odborníků“ na ČSFD nebyly tak úplně na místě, přestože je jasné, že lidé, kterých se takový problém netýká, by uvítali nějaký spíše kriminální film s honičkami v autech, střílením, litry krve a nenáročnými dialogy, nebo utahanou telenovelu, kde se řeší to, že Pepa před měsícem mrkl na Manuelu a ona chudák neví, co tím vlastně myslel.

Zdroje článku: