Náš tip na romantické červnové oddechovky, kde je láska hlavním tématem

Náš tip na romantické červnové oddechovky, kde je láska hlavním tématem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filmy o lásce mají v našich životech své stálé místo a jsou vítaným zpestřením třeba na víkendové odpoledne, když si člověk potřebuje odpočinout od pracovního stresu nebo má prostě jen náladu na pohádku pro dospělé.

No není to romantika?

Rebel Wilson a Liam Hemsworth, Netflix Media Center

Režisér Tod Strauss-Schulson údajně před natáčením během dvou týdnů shlédl 90 romantických komedií, aby našel ty nejkýčovitější prvky, které se v komediích vyskytují, a použil je. Romantická komedie si tak trochu dělá legraci ze svého žánru. To ale neznamená, že si tuto humornou komedii neužijete.

Natalie (Rebel Wilson) vyrostla uchvácena velkými romantickými příběhy, jako byl například trhák Pretty Woman. Mladá žena tak naivně věřila, že i ona pozná osudovou lásku a někde na ni čeká krásný a bohatý princ.

Její matka ji ale v období dospívání vezme všechny iluze a vysvětlí jí, že realita je úplně jiná, a hlavně u žen, které nevypadají jako Julia Roberts, je existence bohatého a zamilovaného nápadníka téměř nemožná.

Natalie začne chápat realitu a konečně vidí svou neutěšenou situaci: špatné bydlení, posměšky na pracovišti, žádní přátelé.

To vše se ale jednoho dne změní, když je po přepadení hospitalizovaná a probudí se v alternativním vesmíru, kde si může prožít svůj sen? Jenže chce to vůbec? Stojí o krásný a hříšně velký byt v dobré čtvrti?  Je nejlepší gay přítel opravdu výhra? A splňuje magnát Blake (Liam Hemsworth) její vysněné představy o lásce? Není to vše hrozně nudné?

Láska přes okno

Tak trochu inspirované romantickou láskou Romea a Jůlie. Příběh je docela přímočarý. Dívka se zamiluje do svého souseda, který patří do jiné společenské vrstvy. On zpočátku její city neopětuje, a navíc jeho rodina je proti takovému vztahu. Mladík ale postupně zjišťuje, že se toho od dívky může hodně naučit a že mu není tak lhostejná, jak si myslel.

Přestože už od první minuty je jasné, kam tato loď pluje, Clara Galle a Julio Peňa tvoří na obrazovce příjemnou dvojici. 

S trochou nadsázky by se film mohl nazvat španělskou variací na Padesát odstínů šedi, příběh je niternější a hmatatelnější. Film by měl být prvním ze série filmů na toto téma.

Obě romantické komedie najdete na Netflixu.

Zdroj článku: