Prostřeno: V prvním zářijovém týdnu vás bude z jídla přecházet zrak

Prostřeno: V prvním zářijovém týdnu vás bude z jídla přecházet zrak
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mezinárodní souboj mezi Čechy a Slováky bude tentokrát doslova na ostří nože. Některé pokrmy jsou krásné jako omalovánky. A tak jen zbývá vyzkoušet, zda tak dobře i chutnají.

V pondělí bude vařit Jenda

Jenda
Jenda | Zdroj: FTV Prima

Pastry chef a kadeřník Jenda (30) je bezdětný. Jeho život se točí hodně kolem práce. Pokud by vyhrál, tak by peníze použil na dovolenou. Soutěžní jídla si vybral, protože má rád klasické recepty v moderním pojetí. Rád dělá italská a česká jídla a miluje pečení. Jednou už v Prostřeno účinkoval – podruhé se přihlásil proto, že si chce atmosféru pořadu zažít znovu.

Zdroj: TV Prima

Je velmi bezprostřední a v kuchyni bude hodně nadávat. Třeba u vakuovačky. Zradí ho zkrátka úplně vše… Hosté zkritizují Jendovu holandskou omáčku. Zkrátka jiný host, jiná chuť. A jak se s kritikou popasuje hostitel? To je otázka! Taky se bude čekat na dezert. Vypadá to, že se hosté dobře baví, ale u stolu ho dost kritizují. Navíc chce dozdobit dezert cvrčky a hosté se smějí, že je musel nejdřív pochytat.

Úterní hostitelkou je Eliška

Eliška
Eliška | Zdroj: FTV Prima

Pekařka na volné noze Eliška (42) prošla mnoha řemesly. Vystudovala střední uměleckou školu textilních řemesel, poté pokračovala ve studiu výtvarné výchovy na Karlově univerzitě. Krátce pracovala jako designér textilních hraček, učila na základní škole na prvním stupni, byla taneční lektorkou kurzů pro děti a mládež.

Eliška si u stolu vyslechne spoustu chvály, Habo ale spokojený není. Vypadá to, že slovenští soutěžící zkrátka kritizují a kritizovat budou. Pierre bude u stolu vtipkovat, ale nikoho to bavit nebude, Eliška prozradí, že v bramborách je pomazánkové máslo. To hosty moc nezaujme.

Zábava bude o něco živější a někdo se nevyhne pádu z koně.

Ve středu vaří Petra

Petra
Petra | Zdroj: FTV Prima

Cukrářka Petra (46) se nejprve věnovala jiné profesi, ale nyní peče. S partnerem Martinem, který je golfový trenér, má syna Maxíka, který půjde letos do první třídy. V rámci mateřské dovolené přehodnotila svůj život a našla se ve sladkém světě. Baví ji kreativní práce s detailem a v cukrařině má možnosti toho využít. Mimo práci a péči o syna se snaží trávit čas s manželem při různých aktivitách, jako je třeba golf.

Zdroj: TV Prima

Do pořadu ji přihlásila její kamarádka Lucie. Pokud by vyhrála, tak by část výhry věnovala nadaci Krása pomoci pro seniory. Jako zábavu si pro své hosty připraví odpalování na golfu. Jídla si vybrala tak, aby bylo menu lehce stravitelné. V kuchyni však nebude stíhat, propadne mírné panice a bude dělat jednu hloupost za druhou.

Ve čtvrtek bude vařit David Habo

Habo
Habo | Zdroj: FTV Prima

Kuchař David (23) by rád vyzkoušel něco nového. Pracuje jako kuchař a pracoval i jako hlavní kuchař a jako pizzař. Sebevědomí mu rozhodně nechybí. Má přítelkyni, nemá děti. Rád by vyzkoušel něco nového. Na Slovensku účinkoval v pořadu Moja mama vari lepsie jako tvoja – v této soutěži byl úspěšný a účinkoval v ní několik let. Pokud by vyhrál, tak by se o výhru podělil, nebo by část peněz daroval na dobrou věc.

Menu si vybral, protože mu přijde zajímavé a chtěl ho zkusit dát ochutnat i dalším lidem. Recepty zná velmi dobře. Na uvítanou se hosté zfackují, pak Jenda bude marně hledat vanilku v dezertu.

Páteční hostitel je Pierre

Pierre
Pierre | Zdroj: FTV Prima

Živnostník Pierre (43) se vyučil kadeřníkem, nyní se věnuje výživě. Je svobodný a bezdětný vdovec. Tuto výzvu přijal, protože to bere jako dobrou možnost k tomu, aby se zviditelnil i v Česku, které má jako rozený Čechoslovák rád. Účinkoval v pořadu MasterChef, Bez servítky, Moja mama varí lepšie jako tvoja a Kolotoč v kuchyni. Pokud by vyhrál, tak by se o výhru podělil, pokud by se chtěli rozdělit i ostatní. Případně by peníze investoval do podnikání.

Zdroj:TV Prima

Pierre bude klamat své hosty pokrmem s názvem Klamstvo. Nejen jím. Jeho menu totiž bude absolutně nečitelné, nesrozumitelné. Budou jíst hosté maso, vegetariánské jídlo? Co se skrývá pod záhadnými pokrmy? V každém případě to bude zajímavé. Kdo bude oslněn z lokší, kdo z pštrosa?

Zdroje článku:
  • Press kitt TV Prima,
  • Autorský text