Policajt v Beverly Hills: Věděli jste, že roli Axla Foleyho hrál původně Sylvester Stallone? (TV tip)

Policajt v Beverly Hills: Věděli jste, že roli Axla Foleyho hrál původně Sylvester Stallone? (TV tip)
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Inspektor Douglas Todd to na svém oddělení nemá vůbec jednoduché, zvláště když je v jeho týmu detektiv Axel Foley, který místo aby spolupracoval kolektivně, každou akci řeší po svém – se zavedenými předpisy si hlavu neláme.

Axel se stane svědkem vraždy svého přítele Mikea a vydává se případ řešit. V tom mu ale pochopitelně zabrání jeho nadřízený inspektor Todd. To by ale nebyl Axel, aby ho uposlechl. Na vlastní pěst se vydává pátrat po pachateli do Beverly Hills.

Do hlavní role počítali s těmi nejlepšími

Původní role detektiva Axela Foleyho měla být obsazena například Al Pacinem, Jamesem Caanem, Clintem Eastwoodem nebo Mickeym Rourkem. Roli ale získal Sylvester Stallone. S ním ale byly potíže už od samého začátku. Tvrdohlavý Stallone si scénář upravoval podle sebe. Tvůrcům filmu se ale jeho nápady nelíbily, Sly si totiž změnil i jméno na Axela Cobrettiho pro přezdívku „Motor City Kobra“. Jenomže z jeho verze se vytratil humor a rozpočet se navýšil. Proto byla role nabídnuta Eddiemu Murphymu.

Ve filmu si zahrál i skutečný policista

Šéf detektiva Axela Foleyho, inspektor Douglas Todd, je skutečným kapitánem a šéfem oddělení pro vraždy v Detroitu. Filmaři mu nabídli roli a on bez váhání přijal.

Na filmu si smlsli kritikové, kteří se však při jeho sledování bavili

Film byl kritizován ze všech stran, zejména jeho velmi jednoduchý humor. Paradoxem je, že i kritikové přiznali, že právě díky tomuto humoru je film zábavný. To ještě netušili, že postava hlavního hrdiny se stane inspirací pro mnohé jiné komedie.

Tuto komedii si nenechejte ujít, můžete ji sledovat už v pátek 21.8. na Nova Cinema ve 21.45 hodin.