Podívejte se na 5 zahraničních filmů, ve kterých zazářil Karel Roden

Podívejte se na 5 zahraničních filmů, ve kterých zazářil Karel Roden
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Český herec Karel Roden je jedním z nejvýraznějších tuzemských herců. Štěstí mu ale přeje i v zahraničí. Dokonce i v Hollywoodu. Roden patří rozhodně k nejobsazovanějším českým hercům v zahraničních filmech. Podívejte se na 5 filmů, ve kterých herec zazářil.

Blade 2

Ve druhém díle tohoto akčňáku si Karel Roden zahrál více méně epizodní roli. Chladnokrevného právníka, který je napůl upír a napůl člověk. V tomto filmu byl Roden nadabován anglicky mluvícím hercem, neboť tvůrcům jeho český přízvuk do snímku neseděl. Film se natáčel v Praze, stejně tak jako další komiksová adaptace režiséra Guillerma del Tora Hellboy, ve které Roden ztvárnil jednu z hlavních postav.

Prázdniny pana Beana

Vedle skvělého britského komika Rowana Atkinsona si Roden zahrál ve filmu Prázdniny pana Beana. Pan Bean se tentokrát chystá na dovolenou do Francie. Během cesty se setká s ruským filmovým režisérem (Karlem Rodenem) a jeho synem. Jenže nešťastnou náhodou zůstane malý chlapec s Beanem v odjíždějícím vlaku a francouzská policie tuto náhodu považuje za únos. 

Sirotek

Karel Roden se nebojí ani hororů. Ve filmu Sirotek byl španělským režisérem Jaumem Collet-Serra obsazen do role estonského lékaře Dr. Varavy. Roden zde pomůže odhalit hrůzostrašné tajemství devítileté holčičky, o kterém neměli její adoptivní rodiče nejmenší tušení.

RocknRolla

Film RocknRolla je drsná gangsterka z londýnského podsvětí. Nechybí ruská mafie, zbraně, drogy, sex, rock'n'roll, ukradený obraz a samozřejmě ani Karel Roden. Skvělý režisér oplývající černým humorem Guy Ritchie Rodena obsadil do role miliardáře Uriho Omoviche plánujícího milionový kšeft, jehož se za každou cenu musí zúčastnit každý místní mafián. Skvělou zábavu a kvalitní herecké výkony navíc doplňuje nestárnoucí rock'n'rollová hudba.

Bourneův mýtus

Zahraniční režiséři Karla Rodena často obsazují do rolí Rusů. Není tomu jinak ani v případě tohoto napínavého thrilleru, kde si hlavní roli střihnul Matt Damon. Roden zde ztvárnil postavu mocného mafiánského oligarchy Gretkova, který je ochoten slušně zaplatit komukoli, kdo konečně pošle Bournea na onen svět.