Piráti z Karibiku dostanou šesté pokračování. Diváci se ale budou muset obejít bez hollywoodského fešáka Johnnyho Deppa

Piráti z Karibiku dostanou šesté pokračování. Diváci se ale budou muset obejít bez hollywoodského fešáka Johnnyho Deppa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Disney již plánuje film „Piráti z Karibiku 6“, ale pravděpodobně se už v této sérii nesetkáme s legendárním pirátem Jackem Sparrowem. Jedním z důvodů je soukromý skandál Johnnyho Deppa.

Úspěšná pirátská story

Dobrodružný film „Piráti z Karibiku“ z roku 2003 byl velkým hitem, a tak není divu, že se produkční firma Disney rychle rozhodla natočit hned několik pokračování. Všechny díly jsou dokonce dostupné na internetové streamovací službě Disney+. Klíčovou roli v úspěchu filmu hrála zejména jedna osoba: Johnny Depp. Jeho legendární ztvárnění Jacka Sparrowa, který nám vyčaroval úsměv na tváři i v těch nejnebezpečnějších situacích, je dodnes jedním z nejoblíbenějších ztvárnění postavy filmového vesmíru. „Piráti z Karibiku 6“ jsou již v plánu, poprvé se ale bude muset úplně obejít bez Jacka Sparrowa. Důvod je jasný: Disney už nechce spolupracovat s Johnnym Deppem.

Soukromé problémy herce zasáhly i do pracovního života

Herec už v minulosti způsoboval problémy, například když se zranil při natáčení filmu „Piráti z Karibiku 5“ a byl pod vlivem drog. Natáčení muselo být na dva týdny přerušeno, a to je docela drahá záležitost. Ale zejména skandál posledních let znamená definitivní konec Johnnyho Deppa jako Jacka Sparrowa: Od roku 2016 se Johnny Depp soudí se svou exmanželkou Amber Heardovou. Ta ho obvinila z domácího násilí. Výsledkem bylo hned několik sporů u soudu a takřka nekončící bulvární pronásledování. Pochopitelně to celé není moc dobrá reklama pro Deppa.

V listopadu 2020 Depp prohrál. Soud dal Amber Heardové za pravdu, což bylo pro Deppa kariérní katastrofou. Hollywoodská hvězda ztratila roli Grindelwalda ve filmu „Fantastická zvířata“ a Disney se od něj také odvrátil. Studio, které má image jako přátelská a pro celou rodinu vhodná firma, samozřejmě ihned ukončilo spolupráci s oficiálně odsouzeným (i když se samozřejmě nikdy nediskutovalo o vězení).

Takhle to půjde dál

Disney v současné době pracuje nejen na jednom, ale na dvou nových filmech „Pirátů z Karibiku“. Jeden z nich by se měl stát prostým remakem prvního dílu se zcela odlišnými postavami. Hlavní role se ujme Margot Robbie („Sebevražedný oddíl“). Scénář napsala autorka Christina Hodson.

Druhé pokračování „Piráti z Karibiku 6“ má taktéž mít ženskou hlavní postavu, víc ale není známo. Konec konců je otázkou, zdali se tento film vůbec bude produkovat. Již teď se fanoušci bouří, protože bez Jacka Sparrowa to prostě nejsou opravdičtí „Piráti z Karibiku“