Pecka na Netflixu: Černý krab představí Noomi Rapace, jak se snaží přepravit záhadný balíček v postapokalyptickém světě

Pecka na Netflixu: Černý krab představí Noomi Rapace, jak se snaží přepravit záhadný balíček v postapokalyptickém světě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Černý krab režiséra Adama Berga dorazí 18. března. Buďte první, kdo se dozví, na co se těšit. Švédský akční thriller odehrávající se v postapokalyptickém světě sleduje šest vojáků vyslaných na tajnou misi, aby přepravili záhadný balíček přes zamrzlé souostroví, aniž by věděli, jaká nebezpečí mohou čekat.

Herecké obsazení:

Vedle neuvěřitelné Rapace jsou ve filmu Jakob Oftebro, Erik Enge, Dar Salim, Ardalan Esmaili, Aliette Opheim a David Dencik. Malin Idevall a Mattias Montero film produkují a výkonnými producenty jsou Rapace, Christopher Granier-Deferre, Berg, Emil Wiklund a Kim Magnusson. Scénář Černého kraba napsali Berg a Pelle Rådströmovi a je založen na stejnojmenném románu od Jerkera Virdborga.

První záběry ukazují Rapace na zamrzlém souostroví se svým týmem, když zahajují operaci Černý krab, něco jako „sebevražednou misi“.

Postapokalyptický pohled na svět není úplně nový nápad, ale stále funguje. Film slibuje napětí od začátku až do konce, protože hlavní hrdinka se nejenže pokusí o nemožné, ale ještě bude mít velké pochybnosti, komu vlastně může věřit. A jde o záchranu světa.


Noomi Rapace, Zdroj: Netflix Media Center

Co už víme

Černý krab je švédský akční thriller zasazený do postapokalyptického světa zmítaného válkou. Během dlouhé zimy se šest vojáků vydává na tajnou misi napříč zamrzlým souostrovím a riskuje své životy za účelem přepravy záhadného balíčku, který by mohl ukončit válku. Když vstupují na nepřátelské území, nemají ponětí, jaká nebezpečí před nimi leží a komu (pokud vůbec někomu) mohou věřit. Ale pro rychlobruslařku, která se stala vojínkou Caroline Edh, je mise úplně o něčem jiném. 

O Noomi Rapace

Přestože jejím domovem je Švédsko, má dvaačtyřicetiletá herečka islandský původ. Její otec byl slavný zpěvák flamenga Rogelio Durán. Vyrostla v Järna a pak ve Flúðir na Islandu, se svou matkou.

Svou první roli dostala v sedmi letech, tato zkušenost ji nasměrovala k herectví.

Noomi Rapace je vdaná za herce Ola Rapace a mají spolu syna. Slávu jí přinesla role Lisbeth Salanderové v sérii filmů natočených podle knižní trilogie Stiega Larssona Millenium: Muži, kteří nenávidí ženy (2009), Dívka, která si hrála s ohněm (2009) a Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009), které zaznamenaly ve Švédsku a ostatních severských zemích velký úspěch.

 

Zdroj: