Rodina Nyklových vládne Ulici ze všech nejdéle

Rodina Nyklových vládne Ulici ze všech nejdéle
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rodina Nyklových rozhodně stála u prvních dílů Ulice a hlavní dějovou linku tohoto seriálu tvoří i dnes. Z rodiny se v Ulici nejdéle udržela Vilma Nyklová a Lumír Nykl. V průběhu let se rodina rozrostla o nové členy, zažila však i velkou ztrátu.

Rodina Nyklových podnikala na začátku seriálu a podniká i po patnácti letech

Příběh rodiny Nyklových, která je v seriálové Ulici znělým jménem, začíná u manželů Nyklových – Stanislavem (Bronislav Poloczek), Vilmou (Jaroslava Obermaierová) a jejich synem Lumírem. Manželé Nyklovi jsou už na začátku seriálu majiteli večerky v Ulici. Podnikání všeho druhu je provází celým seriálem. Později mají Nyklovi v Ulici pekařství a potom také bufet.

Také rodinu Nyklových provází radosti a strasti běžné rodiny. Tady by se však dalo říct, že má rodina vzhledem k Lumírově působnosti v politice mnohem více naloženo. Do rodiny patří také Světlana Nyklová (v podání Terezy Bebarové), která dlouhou dobu stojí po Lumírově boku a má s ním také syna.

Rodina Nyklových si v seriálu prošla řadou intrik, tahanic o dobré jméno či o podnik. Do rodiny časem přibyla také Vendula, dcera Lumíra Nykla, o které však Lumír neměl ani tušení. Rodině Nyklových napsali scénáristé velmi smutný příběh, když nechali zemřít seriálovou Světlanu. Té praskla cévka v mozku a rodina se tak musela vypořádávat s obrovskou ztrátou.

Obermaierová
Vilma (Jaroslava Obermaierová), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

V seriálu pohřbil manželku, ve skutečnosti se nedávno oženil

Po více jak patnáctiletém působení v seriálu Ulici jen málokdo herce Václava Svobodu (Lumíra Nykla) na ulici osloví jeho pravým jménem. Pro zaryté diváky to bude vždy Lumír z Ulice, jehož role nebyla vždy nejkladnější. Přitom život herce může být zcela odlišný od role, kterou hraje. Důkazem toho je nedávná svatba Václava Svobody, který si v létě bral svou dlouholetou partnerku.

Zatímco tedy Lumír Nykl z Ulice pochovával svou manželku Světlanu a zažíval chmurné období, Václav Svoboda to měl naštěstí obráceně.

Za ženu si vzal svou dlouholetou partnerku, se kterou žije v Brně. Do Prahy za prací pravidelně dojíždí, ale nevadí mu to. Do Prahy by se prý nikdy nepřestěhoval.

Vendula z Ulice umí německy, francouzsky a anglicky

Vendula Maříková narušila dosavadní život rodiny Nyklových tím, že jim jednoduše vstoupila do života. Měla pro to pádný důvod, je totiž nemanželskou dcerou Lumíra Nykla a plánuje se o svém otci dozvědět více. Vendulu ztvárňuje Anežka Rusevová, o níž málokdo ví, že plynně mluví třemi světovými jazyky – anglicky, francouzsky a německy.

Němčinu měla možnost vypilovat v Německu, kde jednu dobu hrála divadlo a studovala. Kromě hraní v Ulici se věnuje také českému divadlu. Vidět jste ji mohli i v seriálu Vinaři, kde si zahrála vůbec první větší seriálovou roli.

 

Zdroje: