Zlatý věk Netflixu: The 50 Best Movies na leden / II. část

Zlatý věk Netflixu: The 50 Best Movies na leden / II. část
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vzpomínka na předválečný Hollywood a dva romantické milostné příběhy, které navzdory nepřízni osudu přetrvaly – to je dnešní přísun tvorby nejoblíbenější streamovací služby v Česku.

Blue Jay

  • USA, 2016, romantické drama, objeví se během ledna

Nechte si připomenout:

Blue Jay

Nádherný příběh plný romantiky a nostalgie se nenechte určitě ujít. Černobílý formán je v tomto případě velice poutavý.

Režisérem filmu je Alex Lehmann a scénář napsal Mark Duplass, který si zahrál i jednu z hlavních rolí. Tu druhou vytvořila Sarah Paulson (na úvodní fotografii), kterou většinou v podobně laděných rolích nepotkáte.

Jim Henderson (Mark Duplass) se vrací do svého rodného města v Kalifornii s úmyslem zrekonstruovat a prodat dům své zesnulé matky. Při nakupování v supermarketu narazí na svou bývalou přítelkyni ze střední školy Amandu.

Znovu na ni narazí na parkovišti a rozhodnou se jít na kávu do Blue Jay. Povídají si o tom, co se stalo v jejich životech od doby, kdy se naposledy viděli. Amanda se vdala a stala se nevlastní matkou dvou dětí. Jim pracuje na renovaci starých domů se svým strýcem a přemýšlí o renovaci domu své zesnulé matky. Zastavením u šálku kávy to nekončí a v návalu vzpomínek na lásku, kterou k sobě cítili, si svěří tajemství svých životů a opět se sblíží.

Tajná láska

  • dokument USA, 2020

Dvě staré ženy, které spojovalo celý život velké tajemství. Tím byla láska, utajovaná a silná. Ale ani v době, kdy se odlišností spíš lidé chlubí, nebylo pro tyto dvě ženy, které žily své životy tak, jak se od nich očekávalo, jednoduché se k lásce přiznat. 70 let tajné lásky se tak pomalu začíná díky odvaze zúčastněných a citlivosti filmového štábu otvírat divákům a kapesník je pro sledování tohoto dojemného snímku nutností.

Je nemožné se nedojmout, když Terry a Pat vyprávějí svůj epický milostný příběh.

Mank

  • životopisný film USA, 2020

Pro náročnější diváky je připravený černobílý životopisný film o scénáristovi amerického kultovního filmu Občan Kane. Snímek režíroval David Fincher na základě scénáře svého otce, který zemřel a už to nestihl. Jack Fincher napsal scénář v 90. letech, ale realizaci odkládal, a nakonec to zůstalo na jeho synovi. Snímek získal 10 nominací na Oscara a šest nominací na Zlatý glóbus.

Gary Oldman, Zdroj: Kathy Hutchins / Shutterstock

Příběh vypráví o Hermanovi J. Mankiewiczovi, kterého pověřil režisér Orson Welles napsáním scénáře. Mankiewicz se v Kalifornii zotavuje ze zlomené nohy a diktuje scénář své sekretářce.

Na diváka tak vykoukne velice zajímavý pohled na starou éru Hollywoodu a celou řadu hvězd, které se staly ikonami americké kinematografie.

Kromě skvělého Garyho Oldmana a Amandy Seyfried se ve filmu objevila i Lily Collins, která v současnosti září na Netflixu v seriálu Emily v Paříží, který také produkuje.

 

Zdroj:

  • autorský článek