Netflix seriál Arcane vycházející z online hry mile překvapí. Co od něj očekávat?

Netflix seriál Arcane vycházející z online hry mile překvapí. Co od něj očekávat?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový seriál Arcane na Netflixu vzbudil velký rozruch, a to nejen u milovníků počítačové hry League of Legends, ze které animovaný seriál vychází. Kromě zajímavých postav a animací nabízí také poutavý a svižný příběh obohacený o chytlavé písničky. Proč si ho pustit, pokud jste tak ještě neučinili?

Zábava i pro herní neznalce 

Na Netflixu je animovaný seriál ke zhlédnutí teprve tři měsíce, ale dokázal si získat pořádnou pozornost a dlouhou dobu se udržet na žebříčku Top 10 v České republice. Píše se o něm, že jde o nejlepší podívanou minulého roku a recenze říkají, že je dokonce nejlepším fantasy výtvorem za několik let. Je tomu ale opravdu tak?

Na první pohled může jeho návaznost na počítačovou hru mnohé odradit, ale jde o podívanou, kterou si skutečně užije úplně každý. Přestože jsou některé postavy převzaté ze hry, seriál je vysvětluje a po chvíli budete vše chápat. Původní hra je založená na arénových soubojích, má řadu postav se speciálními schopnostmi a vše je zachyceno v propracované a stylové animaci. Ta je samozřejmě zakomponovaná i do seriálu a právě vizuální dojem úchvatných scén dokáže zaujmout již po pár vteřinách sledování.

Nápaditá animace, zajímavé efekty, poutavý příběh 

Animace vznikla směsí 2D a 3D animace, díky které jsou pozadí počítačová, ale zároveň ručně malovaná. Kreslený dojem vytváří i postavy a objekty, což vypadá zkrátka obdivuhodně. Přestože úžasná animace bude potěšením pro vaše oči, za zmínku stojí i příběh, pro který se tvůrci inspirovali všemi možnými formami fantasy.

Příběh se točí kolem party mladých, kteří vyrůstali v bídě a byli vychováni ulicí. Po nepovedené loupežné akci se navzdory svojí hbitosti dostanou do hry, která je větší než cokoli, co dřív zažili. Ocitnou se tak v souboji magických technologií a protichůdných názorů a pocítí napětí, které panuje mezi vysoce postavenými a těmi na nižších pozicích, kterými tak silně opovrhují.

Nejde tedy o žádnou převratnou myšlenku, ale svižná a svěží forma, kterou je příběh předáván zaujme i ty, kteří o herní předloze nikdy neslyšeli.

Láká na hudbu a perfektní recenze

Pokud vás nepřesvědčila ani animace a příběh, dalším lákadlem je poutavá hudba. Diváky pravděpodobně nejvíce potěší hit Enemy od Imagine Dragons, který kapela složila přímo pro seriál a který se objevuje v každé epizodě. Dalším hudebním hitem, který seriál nabídne je What Could Have Been od Stinga nebo Dynasties & Dystopia od Denzela Curryho.

Recenze má seriál přímo výborné, o čemž svědčí i hodnocení na Čsfd. Navíc lámal rekordy sledovanosti a na Netflixu předčil dokonce extrémně oblíbenou Squid Game.

V plánu už je díky velkému úspěchu druhá série, ale protože prvních 9 dílů tvůrcům zabralo 6 let, na nové si budeme muset počkat minimálně do příštího roku.

 

Zdroje: