Roboti pomohou filmařům s bojem proti viru

Roboti pomohou filmařům s bojem proti viru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milujete filmy, kde se objevují roboti? Ve většině filmových případů je jejich moc neomezená a likvidují vše, co jim stojí v cestě. To se ale nyní dít rozhodně nebude.

Světoznámí filmaři totiž pro boj s virem povolají právě stroje. Jak to bude vypadat?

Roboti, na scénu!

Letošní rok se opravdu nepovedl. I s těžkou situací je ale potřeba se poprat a snažit se z ní vyjít silnější. Zatímco dlouhá pauza kvůli pandemii koronaviru způsobila milionové ztráty všem filmařům, nyní se snaží vymyslet co nejbezpečnější způsob, jak se dostat zpátky na plac. Hollywoodská studia oznámila, že bude ke znovuobnovení své činnosti využívat roboty. A co vlastně budou mít za úkol?

Virus nemá proti robotům šanci!

Roboti, kteří byli speciálně vyvinuti pro pohyb ve filmových studiích, se stanou součástí studií každé produkce. A co vlastně budou umět? Pomocí UV záření dokážou velmi efektivně zlikvidovat virus, který způsobuje nemoc Covid-19. A to není zrovna málo! V současné době jsou podobné stroje ve službách nemocnic po celém světě.

Podle dosavadních laboratorních testů dokážou roboti zničit virus již během dvou minut. Jejich pořízení vyjde zhruba na 3 miliony korun, takže prozatím nebylo oznámeno, kolik jich filmová studia celkově budou mít.