Babovřesky aneb venkovské drbny v komediích Zdeňka Trošky

Babovřesky aneb venkovské drbny v komediích Zdeňka Trošky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zdeněk Troška je momentálně král českých komedií. Jeho filmy jsou u diváků vždy oblíbené, i když se většina nemůže chlubit pozitivním hodnocením kritiků. S oběma pokračování filmu „Babovřesky“ se ale určitě pobavíte.

Babovřesky 2

První pokračování letní komedie je typická chaotická kinematografie. Shoda náhod a souhra nečekaných zvratů zamotají hlavu nejen účinkujícím ale i divákům doma na gauči. O zábavu je tedy postaráno. Především, protože různé situace známe i z vlastního života.   

Děj volně navazuje na první díl. Drbna Horáčková chce mermomocí narafičit do vztahu svoji vnučku a jednoho z hokejistů, kteří přijeli do vesnice trénovat. Samozřejmě se se svým plánem u dalších drben musí pochlubit, a to odstartuje řetězec nečekaných následků. A kdo nesmí chybět?

Samozřejmě Petr Šoustal, jediný farář, jehož jméno není nejoptimálnější pro takovou profesi.

Babovřesky 2 si nenechte ujít v neděli ve 14:45 hodina na Nově.

Babovřesky 3

Třetí díl kultovní filmové řady natočil Troška pouze jeden rok po druhém díle. Čistě teoreticky se dějově nic moc nezměnilo, drbny z Babovřesek dále drbají, chaotické situace se nezastavitelně dějí, ale tentokrát vesnické drbny dostanou příležitost podívat se do Turecka.

Přestože má druhé pokračování pouze 19 % na ČSFD, finanční úspěšnost ho neminula. Při televizní premiéře se na film dívalo 1,3 milionů lidí.

Pobavte se u filmu Babovřesky 3 v neděli ve 20:20 hodin opět na TV Nova.

Zdroj článku:
  • autorský text