Ha Thanh Špetlíková, úspěšná podnikatelka s rebelskou duší

Ha Thanh Špetlíková, úspěšná podnikatelka s rebelskou duší
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečku Ha Thanh Špetlíkovou si řada televizních diváků vybaví hlavně jako sestřičku Tien z Ordinace v růžové zahradě. Tahle sympatická dáma toho však stíhá mnohem víc.

Miss Hanoi z Ordinace

Ha Thanh Špetlíková se narodila v Hanoji. Ryze české příjmení Špetlíková vyvdala. Manžela Martina, který se živí jako světelný designér, si brala v roce 2015. Bulvární novináři však nedávno přišli s informací, že půvabná herečka se svým mužem už nežije, což Ha Thanh potvrdila.

O co méně se jí daří v soukromí, tím víc „našlápnutou“ kariérou se může chlubit. Ačkoli ji má spousta lidí stále spojenou především s rolí v nekonečném seriálu Ordinace v růžové zahradě, výraznou příležitostí byla pro tuhle mladou dámu především hlavní role ve filmu Miss Hanoi.

Kritiku ani diváky film sice příliš nenadchnul, přesto se snímku nedá upřít alespoň to, že se jedná o zajímavý vhled do života pro Čechy stále ještě příliš uzavřené vietnamské komunity.

Česko-vietnamská rebelka

Sama herečka má však do uzavřenosti daleko a bývá považována za rebelku. Otevřeně hovoří o své rodině, komplikovaném vztahu mezi oběma rodiči i otcově alkoholismu.

A když přijde na přetřes rozdíl ve vnímání mezi Vietnamci, kteří vyrůstali v původní vlasti, a mladou generací již prožívající dětství v Čechách? Ha Thanh Špetlíková se nebojí ani takových témat, jako je sex před svatbou. Ostatně sama si „střihla“ i pikantní scénu právě ve zmiňovaném filmu. Netají v rozhovorech ani fakt, že doma jí českého manžela rozmlouvali.

Herečka s vlastní kavárnou

Kromě Miss Hanoi si energická herečka zahrála ještě feťačku Soňu ve snímku Úsměvy smutných mužů. V Show Jana Krause prozradila, že i tato role pro ni byla v jistém smyslu zlomovou. Do filmu ji totiž tvůrci tentokrát neobsadili na základě jejího původu. V knižní předloze, podle které byl film natočen, žádná Vietnamka nebyla.

Tahle sympatická třicátnice ale není jen herečkou. Živí se také jako kostýmní výtvarnice (obor vystudovala a poté i učila na oděvní průmyslovce) a se svým stále ještě manželem vede dvě bistra. Ostatně proslýchá se, že společný byznys byl jednou z příčin krachu mladého manželství.