Nejoblíbenější životopisné filmy. Je v TOP 10 i váš oblíbený film?

Nejoblíbenější životopisné filmy. Je v TOP 10 i váš oblíbený film?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mrkněte se na seznam nejlepších životopisných snímků, co kdy byly natočeny. Znáte je všechny? A patří mnohé z nich i mezi vaše oblíbené kousky? Který film byste do seznamu doplnili?

10. Pianista

Snímek z roku 2002 o kruté nacistické mašinérii, která smetla vše, co jí připadlo pod ruku, jen kvůli nesmyslnému přesvědčení. Wladyslaw Szpilman se z koncertních pódií přemisťuje na samý okraj společnosti a bojuje o holý život.

9. Bohemian Rhapsody

Dva roky starý film o neobyčejném životě frontmana skupiny Queen mistrně zahrál Rami Malek. Možná i vy jste se zamilovali do jeho hereckého projevu. Ne nadarmo si vysloužil Oscara.

8. Senna

Skutečný příběh legendárního brazilského automobilového závodníka Ayrtona Senny natočil v roce 2010 Asif Kapadia. Film získal dvě ceny BAFTA. Získal si i vás?

7. Čistá duše

Snímek inspirovaný skutečným životním příběhem Johna Forbese Nashe mladšího, který získal Nobelovu cenu za ekonomii, vznikl v roce 2001. Hlavní roli si v něm zahrál Russell Crowe. Jak zapůsobil na vás?

6. Amadeus

Kultovní film Miloše Formana z roku 1984 získal o rok později neuvěřitelných 8 Oscarů. Toto je základní potrava každého filmožrouta. Vraťte se v čase na dvůr císaře Josefa II. do roku 1781 a nechte se unést.

5. Butch Cassidy a Sundance Kid

Paul Newman a Robert Redford v životopisném snímku z Divokého Západu roku 1900. Znáte tento western i vy?

4. Rivalové

Závody Formule 1 jsou pro drsné chlapy. Niki Lauda a jeho životní soupeř v závratných rychlostech bojují o post šampióna. Snímek z roku 2013, v hlavní roli Chris Hemsworth.

3. Le Mans '66

U sportovní tématiky zůstaneme. Nejtěžší motoristický závod na světě 24 hodin Le Mans a dva hlavní představitelé – Matt Damon a Christian Bale. Letos film právem získal dva Oscary. Už jste jej viděli?

2. Nedotknutelní

Film, který boří společenské a rasové stereotypy na motivy skutečného příběhu. Posbíral mnoho cen na prestižních filmových festivalech v letech 2012 a 2013.

1. Schindlerův seznam

Těžko uvěřit, že od natočení tohoto mistrného díla Stevena Spielberga již uplynulo 27 let. Skutečné mistrovské dílo!

Našli jste v našem seznamu i váš oblíbený životopisný film?