Nejlepší filmy roku 2021: Jaké snímky nás letos nejvíce bavily – 1. díl

Nejlepší filmy roku 2021: Jaké snímky nás letos nejvíce bavily – 1. díl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jako každý rok se ke konci podívají kritici zpět na minulých 365 dnů a porovnají nejlepší filmy, co se v daném roce objevily na velkém plátně (respektive na Netflixu nebo kdekoliv jinde). Tady je 1. díl top 10 nejlepších letošních filmů.

10. „Otec“

Top 10 žebříček začíná velmi zajímavým britským dramatem. Anthony Hopkins ukazuje ve filmové adaptaci knihy „Otec“ celému světu, že je stále jedním z opravdu nejlepších herců všech dob. To i dokazuje ocenění Oscara za nejlepší výkon v hlavní roli (Hopkins se tím stal nejstarším vítězem této ceny). Ve filmu hraje pacienta s demencí, a to tak přesvědčivě, že se na ten film prostě musíte kouknout.

9. V rytmu srdce

S filmem „V rytmu srdce“ od Siana Hedera se do top 10 dostal také skutečně zasvěcený a docela tajný tip. Příběh 17leté dívky, která je jedinou slyšící členkou neslyšící rodiny, vás opravdu chytne za srdce. „V rytmu srdce“ je skvělý film a vezme vás na emocionální jízdu jako na horské dráze. Bohužel nedosáhl ve streamování takové pozornosti, jakou si zaslouží, jenže do kina se kvůli covidu nikdy nedostal.

8. Chlast“ 

Pro film „Chlast“ se režisér Thomas Vinterberg a herec Mads Mikkelsen znovu spojili a dokázali, že patří k nejzajímavějším jménům mezinárodní kinematografie. Strašidelná tragická komedie funguje tak neuvěřitelně dobře, protože nechá své postavy ambivalentní až do úplného konce. Snímek zobrazuje, co alkohol dokáže s člověkem, a je zajisté exkvizitní třešničkou pro milovníky evropských filmů.

 

Zdroje: