Nejdražší filmy všech dob: Komu se obrovská investice vyplatila

Nejdražší filmy všech dob: Komu se obrovská investice vyplatila
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tři filmy, které se do historie filmové tvorby zapíší astronomickými částkami, které za ně jejich tvůrci dali, jsme si pro vás připravili v následujícím článku.

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)

Jack Sparrow se ve své ikonické roli tentokrát setkává s ženou, do které byl v minulosti zamilovaný. Tu si v tomto díle o slavném pirátovi zahrála Penélope Cruz. Celosvětová premiéra trháku, který je označován jako nejdražší film všech dob, se uskutečnila v kalifornském Anaheimu v roce 2011. Biják tenkrát celkově jeho tvůrce přišel na neuvěřitelných 378 milionů dolarů. Investice se ale vyplatila, protože celosvětové tržby nakonec přesáhly jednu miliardu dolarů. Z toho musel mít slavný pirát skutečně velkou radost.

Čtěte také: Jan Žižka (2020): Nejdražší český film všech dob chce ukázat světu krásy naší země

Avengers: Age of Ultron (2015)

Chris Evans, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Jeremy Renner i Scarlett Johansson se opět sešli. Nyní všichni hlavní hrdinové čelí obrovskému nebezpečí, protože je do jejich rukou vkládán osud celé Země. Ultrona dokážou zastavit jen oni. Trhák si vyžádal náklady v hodnotě 365 milionů dolarů. Naštěstí se známým hrdinům podařilo vše, co si předsevzali. Kromě záchrany planety vydělali i pořádný balík. Celkově snímek utržil na 1,4 miliardy dolarů.

Čtěte také: Zneklidňující informace, které provází úmrtí některých celebrit

Avengers: Infinity War (2018)

Je tomu 2 roky, co se v kinech objevila slavná marvelovka Infinity War. Nyní je v sázce osud celého vesmíru. Všichni hrdinové se opět spojí, aby dokázali bojovat s mocným Thanosem a zabránili mu v nekonečné zkáze. Zfilmování slavné komiksové předlohy v tomto případě přišlo na pořádnou sumu – celkem se náklady na vytvoření filmu vyšplhaly na 316 milionů dolarů. Filmaři ale moc dobře věděli, že si své publikum hýčkají již 10 let, a proto se jim náklady vrátí. Samozřejmě se tak stalo. Kolik nakonec snímek vydělal? Téměř dvě miliardy dolarů! Skutečně astronomická částka.

U těchto tří trháků se původní náklady několikanásobně vrátily.