Natáčení u moře je pro většinu herců snem. Matěj Hádek si prosluněné pláže neužíval

Natáčení u moře je pro většinu herců snem. Matěj Hádek si prosluněné pláže neužíval
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nová kriminální seriál Na vlnách Jadranu se právě v těchto dnech rozjíždí na prima+. Stejně jako seriál Pod hladinou zamíří s malým zpožděním i do běžného televizního vysílání. Herci, kteří seriál natáčeli, mají už opálení dávno vybledlé a Matěj Hádek ani žádné neměl.

Jako „světlý fototyp“ má raději exteriérové natáčení na jaře a na podzim. Kůže mu na slunci červená a svědí. Postavu Honzy Zacha, spravedlivého a trochu zklamaného muže, kterému se rozpadl osobní život, si však oblíbil, a tak znovu po čase naskočil do seriálu. Jan Zach prožil v minulosti v práci trauma, a to poznamenalo jeho psychiku. Přestože se snažil dostat zpět do formy, úplně mu to nevyšlo a vyústilo to v celou řadu problémů, které vyplavaly na povrch v ději seriálu Pod hladinou.

Když přišla možnost, aby Zach odjel pomáhat českým turistům do Chorvatska, bral to jako příležitost utéct od vzpomínek, které ho vázaly k místu. Věřil, že najde i odpovědi, které dlouho hledá. Také se rozhodl zjistit podrobnosti ohledně smrti Alice, která údajně na stejném chorvatském místě zemřela během plnění pracovních povinností. To už bylo naznačeno v první odvysílané epizodě nového seriálu.

Herec Matěj Hádek se trochu v postavě policisty Zacha našel. Tvrdí o sobě, že si prošel ledasčím, takže už by kvůli věku a zkušenostem měl „slízávat smetanu“, ale nějak nebyl dlouho moc šťastný a soustředil se hlavně na práci, aby nemyslel na to, že ho doma nikdo nečeká. To ovšem pro Matěje už dávno neplatí.

Kvůli natáčení se učí řadu věcí

Už kvůli seriálu Pod hladinou se musel naučit potápět, protože to nikdy předtím nedělal. Odvážil se ale jen do jedenácti metrů. S potápěčským oblekem zažil hodně nesnází, protože má různé ventily pro regulaci vzduchu, a to se potápěči učí ovládat asi dva roky. On tolik času neměl, takže ho občas oblek vystřelil nad hladinu jako bójku, protože měl v obleku moc vzduchu.

Na Jadranu už se naštěstí potápět nemusel. Tam se naučil řídit loď, přestože kapitánské zkoušky nemá. Matěj už se pro jiné role učil řídit traktor, jezdit na motorce i na koni. Musí umět také trochu zacházet se zbraněmi, aby nevypadal před kamerou „jako kopyto“.

Největší životní roli přijal před rokem

Za svou největší roli považuje být tátou synkovi Alfonzovi, který má sotva rok. Jeho narozením všechny hodně překvapil, protože si své soukromí hodně chrání. Bulvár také před časem spekuloval, že pracovní schůzky s Lucií Vondráčkovou asi nebudou jen o práci, ale jak je vidět, všechno bylo úplně jinak. Stejně ostražitě si své blízké chrání i Matějův mladší bratr Kryštof, který už má tři děti, ale soukromí je pro něj velmi důležité.

Matěj Hádek věří, že udělal dobře, když si na otcovství počkal trochu déle. Teď už se nehoní za kariérou a může se rodině víc věnovat. Jen má pocit, že je s věkem hodně úzkostlivý. Kvůli Alfonzovi se snaží udržovat ve formě, protože s blížící se padesátkou už je potřeba se trochu tělu věnovat, aby fungovalo „bezbolestně“.

Další herecké obsazení

V novém seriálu Na vlnách Jadranu se diváci mohou těšit i na Maroše Kramára jako správce místní maríny. Sára Sandeva si zahrála jeho temperamentní dceru. Slovenská herečka Natálie Germani plete hlavu všem mužům jako záchranářka Vesna a slovinský herec Sebastian Cavazza je šéfem Zoranem. Kvůli roli se naučil i scénář v češtině. Malebné exteriéry návštěvníci Chorvatska najdou na ostrově Brač, který je u Čechů velmi populární.

Zdroje článku: