Seriál Pod hladinou se divákům trefil do vkusu. Nabízí zajímavé prostředí i lidské příběhy

Seriál Pod hladinou se divákům trefil do vkusu. Nabízí zajímavé prostředí i lidské příběhy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco seriál Eliška a Damián i přes ohromující reklamu moc plusových bodů po premiérové první epizodě nezískal, seriál Pod hladinou, který se v tichosti před pár dny dostal na televizní obrazovky, sklidil u diváků velký úspěch.

Pro TV Prima by to mohl být signál, kterým směrem se ve vlastní tvorbě vydat, aby se trefila do vkusu diváků. Kriminální seriál, který mapuje práci poříční policie, dokázal bez půlročního masírování reklamami přivést k obrazovkám 1 175 000 diváků. To rozhodně v době, kdy je kriminálních seriálů nadúroda, není špatný výsledek.

I přes nepříliš sympatického hlavního hrdinu poručíka Zacha (Matěj Hádek), dokázal seriál zaujmout. Podíl na tom má určitě i další herecké obsazení v podobě Sandry Novákové, která konečně našla role, které jí sedí, nebo Šárky Krausové, ze které se stává hodně zajímavá herečka. Mužskou část osazenstva posílil Marek Adamzcyk, jenž už vyměnil potápěčské instrumenty za taneční střevíce a poctivě trénuje na taneční soutěž StarDance.

Z natáčení v nádherném prostředí přehrady na Slapech má Marek Adamzcyk jak pěkné, tak i adrenalinové vzpomínky. Přestože složité potápění za herce odpracovali kaskadéři – profesionální potápěči, pro záběry, kdy bylo třeba pod vodou ukázat obličeje herců, museli pod vodu i oni. To pro ně bylo trochu o překonání vlastních limitů, a dokonce se dostali i do nebezpečných situací.

Marek Adamczyk
Marek Adamzcyk | Zdroj: FTV Prima

Marek si pochvaloval, že ho moc bavilo sledovat profíky, jak už mají svou rutinu a přesně vědí, jak se pod vodou chovat, aby pro ně bylo potápění bezpečné. S profíky absolvoval potápěčské kurzy, nejprve v bazénu, potom přímo na Slapech. Podle něj je hodně důležité naučit se řešit různé situace, a to v klidu. Může se stát, že nateče voda do masky, potápěč něco upustí atd. Profesionální potápěči se zachování chladné hlavy učí roky a na to herci tolik času neměli. Proto při potápění měli dozor, aby nedošlo k nějaké prekérní situaci. A i to se občas stalo.

Hodně nepříjemně vnímal skutečnost, že po ponoření rychle ztratil pojem o tom, jak je hluboko a kde je břeh. Jednou mu dokonce došel vzduch, ale to okamžitě jeho dozor vyřešil. Přesto to nebylo moc zábavné.

Marek byl trochu zklamaný, co vlastně pod vodou viděl. Rozhodně to nebylo podobné dovolenkovému potápění někde v tropech. Slapy jsou pod hladinou ponuré. Vidět je jen to, na co posvítí baterka. Pod vodou jsou různé kořeny a strašidelné útvary. Takže žádná romantika pod hladinou se nekonala.

záběry z natáčení
záběry z natáčení | Zdroj: FTV Prima

Co si však nemohl vynachválit, to bylo řízení člunu. Jen trochu záviděl Šárce Krausové, že si v zápalu natáčení stihla udělat vůdce malého plavidla a řídila člun ze všech nejlépe.

Po osmi epizodách, které zahrnují samostatné případy, se diváci mohou těšit na volné pokračovaní s názvem Na vlnách Jadranu. Tentokrát bude mít Matěj Hádek (47) pohlednou parťačku, herečku Natalii Germani (30). Natáčet se začalo v květnu.

Seriál přinese šestidílný projekt, který ukazuje práci chorvatského pobřežního týmu, který vzhledem k množství českých turistů dostane jako posilu 2 policisty z Česka, jejichž hlavním úkolem bude řešit problémy krajanů v nesnázích.

Projekt se připravoval několik let. Napřed selhala domluva s chorvatskou produkcí, potom přišla pandemie covidu. Plánovaný seriál slibuje krásné exteriéry, slunce, adrenalin, lásku i humor.  Natáčelo se na ostrově Brač a jednotlivé příběhy mají být inspirované skutečnými událostmi, které se v Chorvatsku staly.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • extra.cz,
  • Autorský text