Na lovu: Kalkulátor prozradil, jakým studentem býval a čemu se chtěl původně věnovat

Na lovu: Kalkulátor prozradil, jakým studentem býval a čemu se chtěl původně věnovat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jakuba Kvášovského známe jako úspěšného lovce z pořadu Na lovu. Těžko říct, jestli bychom ho v této roli vůbec poznali, kdyby se před lety rozhodl podle svého původního plánu a dal se na studium myslivosti. Vždy ho lákala příroda a sport. Nakonec se stal učitelem matematiky a zeměpisu.

Než zakotvil ve Vrchlabí, vystřídal několik škol

Jakub Kvášovský alias Kalkulátor z televizních soutěží Na lovu a Superlov byl hostem Renáty Czadernové v pořadu Půlhodinka. Tam populární učitel matematiky a zeměpisu prozradil, že kdysi dávno toužil studovat myslivost. Vždycky měl hrozně rád přírodu a zvířata, takže k tomu tíhl. Měl zálibu např. v dravcích, dodnes ho fascinují. „Když se to dozvěděla paní ředitelka, tak za mnou naběhla a říkala, hele, ty s tou svojí hlavou nemůžeš se jít zahrabat někam do lesa, a tak jsem nakonec zvolil gympl.“ I tam se koneckonců mohl učit o zvířatech, byla to tedy zřejmě dobrá volba.

Dalším koníčkem mladého Jakuba byl fotbal. Hrával ho na okresní úrovni. Podobně jako jiní kluci v onom věku míval velké sny o sportovní kariéře, ale člověk musí zůstat nohama na zemi.

Jako učitel vystřídal několik škol. „Začal jsem učit na středních školách. Učil jsem na soukromé obchodní akademii v Praze, pak jsem přešel na gympl do Hostinného a následně jsem učil na hotelové škole v Hronově a ve Vrchlabí. Potom jsem zakotvil na základní škole ve Vrchlabí a tam už jsem teď devátým rokem.“

Dodal, že je tam spokojený. Děti na základce jsou sice zlobivější a nelze od nich očekávat takové výkony jako na gymnáziu, ale má to své kouzlo. Nadšený je zejména ze sportovních tříd, se kterými si může zajet na soustředění. Je úžasné vidět děti přímo v akci ve sportech, které jim jdou. Obrovskou zodpovědnost učitelů tělocviku by si ale na triko nevzal, tento předmět by opravdu učit nechtěl.

Nejsympatičtější lovec se na gymnáziu pěkně flákal

Sám Jakub Kvášovský nebyl jako student žádný svatoušek. Občas míval drzé komentáře, za které si nosil domů poznámky. Samé jedničky míval jen asi do čtvrté třídy, od páté mu začal druhý stupeň, kde už se to poněkud zhouplo. Pořád ale dostával maximálně dvojky, držel si vcelku solidní úroveň po celou základku. Na gymnáziu si vedl o poznání hůř, protože už se mu nechtělo učit. „Vymýšlel jsem různé kraviny, s kamarádem jsme hrávali pod lavicí karty. Jak jsme sledovali fotbal, vymýšleli jsme soutěže mezi sebou, že jeden napsal pět týmů z anglické ligy a druhý měl hádat, kterých pět napsal. Takhle jsme se bavili během dějepisu, češtiny a tak.“

Příprava v maskérně
Příprava v maskérně | Zdroj: TV Nova

Dá se vlastně říct, že Kalkulátor ujížděl na kvízech už tenkrát. Akorát to ještě nikdo neoceňoval. Přestože učení flákal, těsně před písemkou se dokázal vždycky nějak naučit, aby nakonec nepropadl. Naštěstí má dobrou paměť, obzvlášť krátkodobou. V tom by si nejspíš mohli podat ruce s Belladonnou, která prozradila, že se ve škole také nedokázala moc učit, třeba před maturitou nebo jinými zkouškami. Úspěšně dostudovala hlavně díky tomu, že si věci pamatovala.

Zdroje článku: