Matouš Ruml, Jakub Štáfek a Bolek Polívka v novém seriálu Hořký svět

Matouš Ruml, Jakub Štáfek a Bolek Polívka v novém seriálu Hořký svět
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Matouš Ruml (36) má stále rošťácký výraz, přestože už se za pár let přidá k čtyřicátníkům. Pro mnoho diváků zůstává stále Lexou z Comebacku, který sice není zrovna moc chytrý, ale diváky už baví přes 10 let.

Tentokrát si populární herec zahraje Štěpána Berku, který bude muset čelit ve svém životě hodně velkým výzvám.

Štěpán pracuje v bance, ale moc ho to nebaví. Práci bere jako finanční jistotu. Jde o dobře placené místo a brzy má být povýšený. Daří se mu i v osobním životě, má milující ženu a dítě a nepřemýšlí o tom, zda je šťastný.

Potom mu zemře otec, místo povýšení dostane v práci padáka a dochází k přesvědčení, že se svým životem musí něco udělat. Nějakou chvíli zkusí fungovat jako muž v domácnosti a starat se o malého Honzíka (Nathanael Ruml), potom se ale začne jeho život měnit a za vším je pivo.

Manželka Veronika (Berenika Kohoutová) pracuje v nemocnici jako vrchní sestra a práce ji začíná přerůstat přes hlavu. S manželem jí pomalu začíná docházet trpělivost. Navíc pivo není zrovna její vášeň.

Herečka o své postavě říká:

Je velmi praktická a racionální žena, ale láska k muži ji časem přiměje k tomu, aby se přidala na jeho stranu. Líbí se mi na ní, že není jen chladná zdravotní sestra, ale ve finále si k tomu pivu najde cestu. Nebude samozřejmě přímočará, párkrát odbočí, ale nakonec to dobře dopadne.

A jak to vlastně je s tím pivem

Štěpán se rozhodne dát si život do pořádku a zapracovat i na rodině, která se mu rozpadá před očima. Dá se dohromady se ztroskotaným sládkem (Bolek Polívka) a pokusí se spolu s bratrem Michalem (Jakub Štáfek) rozjet malý rodinný pivovar, který zdědil po otci.

Celé mu to ještě stěžuje matka, která o podnikání nechce ani slyšet a snaží se svou část pivovaru prodat. Štěpán musí jednat, a tak přesvědčí své kamarády, aby společně podíl matky odkoupili. Zároveň jim slibuje, že spolu se sládkem mohou vyhrát další Pivní festival, což by znamenalo nejen finanční odměnu, ale zhodnotil by se i samotný pivovar, a tedy jejich investice.

V pivovaru se nečekaně objeví sládkova dcera Tereza (Barbora Černá), která přijela otce hlídat, protože je to alkoholik a bojí se o něj. Tak má Štěpán nečekaného pomocníka.

A jak to vše dopadne, to se dozvíte už za pár týdnů, kdy osmidílný seriál Hořký svět bude ve vysílání TV Prima.

Kohoutová , zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto
Zdroj článku: