Připomeňte si komedii Příště budeme chytřejší, staroušku! s naším kvízem

Připomeňte si komedii Příště budeme chytřejší, staroušku! s naším kvízem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud jste milovníky českých komedií, pak vám asi Příště budeme chytří, staroušku! nemusíme představovat. Vzpomenete si ještě na všechny lumpárny, které dva zlodějíčkové prováděli?

Za mřížemi to začalo, za mřížemi to i skončí

Nenapravitelní zlodějíčkové. Tak přesně to je nerozlučná dvojka, která právě vyšla z vězení. Gustav Makovec a Karel Vašátko se již po dlouhou dobu nedokážou živit poctivou prací. A to i přesto, že jsou hned na začátku filmu na pár hodin zaměstnaní. Kulišárny a podvody ale vymýšlejí na každém kroku. Protože jsou to skuteční fištroni, dokážou během několika dnů ukrást norkový kožich či spoustu lahví alkoholu. Ani za jednu práci ale nedostanou poctivě zaplaceno. Nakonec jejich příběh skončí tak, jak začínal. A to za mřížemi.

Poslední film režiséra Schullhoffa

Dodnes úspěšný český film natočil v roce 1982 Petr Schulhoff. Protože byl režisér již v době natáčení nemocný, jedná se o jeho vůbec poslední film. Nutno ovšem podotknout, že se stal velmi oblíbeným. V televizi je pravidelně reprízován a na internetu je ohodnocen vysokými čísly a pozitivními recenzemi.

V hlavních rolích filmu se objevili herci Karel Augusta a František Peterka. Pro oba se jednalo o jednu z nejvýraznějších rolí v kariéře. Augusta má za sebou desítky dalších hereckých příležitostí, a to například ve filmech Dívka na koštěti, Páni kluci nebo Bouřlivé víno. Peterka se objevil ve filmech Dáma na kolejích, Černý vlk nebo Slečny přijdou později.

 

Zdroj článku: