Stihne ještě Harrison Ford ztvárnit téměř v osmdesátí letech Indiana Jonese?

Stihne ještě Harrison Ford ztvárnit téměř v osmdesátí letech Indiana Jonese?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jen těžko by se pro dlouho plánovaný pátý díl Indiana Jonese hledal nástupce Harrisona Forda, ale zatím to vypadá, že pokračování ikonické série je snad prokleté a nad natáčením stále visí otazník.

Dlouhodobé plány zase nevyšly

Když bylo zjara zveřejněno, že časové možnosti Harrisona Forda a Stevena Spielberga se sladily, fanoušci dobrodružné série o zaníceném profesorovi a dobrodruhovi v podání stále charismatického Harrisona Forda zajásali, aby vzápětí prožili zklamání, když se natáčení kvůli pandemii odložilo na neurčito.

Nejednoho fanouška určitě napadlo, že už hlavního představitele trochu tlačí čas. Ale Indiana Jones 5 určitě bude, i když Steven Spielberg se rozhodl, že zůstane pouze jako produkční, a tak situaci komplikuje i hledání nového režiséra.

Studio Disney je tak pod tlakem stejně jako sám Ford a můžeme jen doufat, že se hlavní hrdina bude ještě nějaký čas těšit dobrému zdraví a s kloboukem a s bičem v ruce vyhraje nad tlupou lotrů a objeví pro svět nové poklady.

K postavě Harrisona Forda se váže tolik zajímavostí, že je těžké udělat z nich výběr:

• H. Ford žije na ranči, který si nechal vybudovat a z části udělal přírodní rezervaci. Jeho zápal pro ochranu přírody nezůstal bez povšimnutí. Na jeho počest byl pojmenovaný nově objevený druh mravence Peidole Harrisonfordi a pavouka Calponia Harrisonfordi a byla mu nabídnutá možnost pojmenovat nově objevený druh motýla. Dal mu jméno po dceři, Gruzie.

• Letectví se stalo hercovou velkou vášní. Létat začal už v mládí a své dovednosti stále zdokonaloval. Herec, který byl v roce 2001 uvedený v Guinnessově knize rekordů jako nejbohatší herec, se musí dnes smát při vzpomínce na dobu, kdy musel přerušit letecké kurzy, protože na ně neměl peníze. Nicméně nakonec se z něj stal skvělý pilot, který vlastní několik typů letadel a často je jako dobrovolník v místě bydliště nasazený na záchranné akce. Může být hrdý na to, že zachránil lidský život.

• On sám měl v letadle namále. V roce 2015 nouzově přistál na golfovém hřišti, když měl poruchu motoru. Měl četná zranění a zlomeninu pánve.

• Herec si velkou část nebezpečných scén hrál sám, aby se vcítil do děje. To se občas neobešlo bez šrámů, jizev a vyražených zubů.

• Pokud se vám líbí biče, určitě vás bude zajímat, že práskání bičem je seriózní sportovní disciplína a máme v ní i odborníka, který Harrisona učil, jak na to.

• Neméně zajímavá je skutečnost, že Ford se dostal k herectví přes svoji původní profesi. V roce 1975 si Forda jako truhláře najal George Lucas, aby mu udělal skříně a nechal mu přečíst nahlas několik rolí. A role Hana Sola v Hvězdných válkách byla jeho. Další projekty jen potvrdily, že Ford je talent, a hlavně akční žánr je mu blízký.

• Svoji životní roli Indiana Jonese dostal proto, že Tom Selleck byl zaneprázdněný a Alec Baldwin měl nereálné požadavky na honorář.

• V podání Forda byl Indiana Jones vyhlášený filmovým institutem za druhého nejlepšího hrdinu všech dob.