Poznáte 10 nejlepších filmů roku 2023 podle obrázku?

Poznáte 10 nejlepších filmů roku 2023 podle obrázku?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rok 2023 byl bohatý na úspěšné filmy rozličných žánrů, přesto by se dalo říct, že některé z nich mu vysloveně kralovaly. Do popředí diváckého zájmu a na vrcholy žebříčků se dostaly zejména akční a dobrodružné snímky, science-fiction, dramata, ale i historické, životopisné a dokumentární filmy.

V žánru sci-fi dominovaly dobrodružný a katastrofický film Godzilla Minus One a romantická komedie Chudáčci. Do této oblasti bychom mohli zařadit rovněž akční sci-fi snímek Spider-Man: Napříč paralelními světy, ačkoli je animovaný.

U animace ještě zůstaneme u zcela výjimečného historického dramatu Jagna, jemuž tvůrci vdechli úchvatnou podobu speciální olejomalby. Když už jsme u těch historických dramat, připomeňme další z nejlepších loňských filmů, a sice životopisné snímky Oppenheimer a Bastard.

Na závěr tohoto malého přehledu jsme si nechali působivé dokumenty. Nejhlubší nádech je věnován dvěma odvážným lidem toužícím se zapsat do historie extrémního sportu, který pro ně znamená vše – rekordmance v potápění bez kyslíku a profesionálnímu potápěči. Druhým příznivě přijatým dokumentem je Postarejte se o Mayu. Příběh rodičů obviněných z týrání nemocné dcery a odhodlaně bojujících s úřady se vám vryje do duše. Zaujmout by vás mohl také životopisný dokument Still: Příběh Michaela J. Foxe.

Ve výčtu nejlepších filmů roku 2023 nechybí ani Electra, český krátkometrážní počin nejen o tom, jak najít vztah k vlastnímu tělu. Ukažte nám v našem kvízu, jak dobře znáte tento a vůbec celou desítku nejpovedenějších filmů minulého roku.

Doufáme, že jste si při zdolávání našeho filmového kvízu vedli dobře a že vás pobavil natolik, abyste se s chutí a novou energií pustili do řešení dalších podobných kvízů.

Zdroje článku: