KVÍZ: Na lovu – Porazit Doktora Vševěda je snem mnoha soutěžících. Zkuste to taky

KVÍZ: Na lovu – Porazit Doktora Vševěda je snem mnoha soutěžících. Zkuste to taky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Doktor Vševěd, suverénně nejúspěšnější z lovců, má za sebou už 115 odehraných her a na kontě krásných 99 vítězství. Co nevidět se bude moct pochlubit celou stovkou – a to by si snad i zasloužilo nějakou oslavu. Mnozí soutěžící se ho právem bojí, jiní si v touze po adrenalinu přejí dostat právě jeho.

Jiří Martínek získává v roli Doktora Vševěda z televizních soutěží Na lovu a Superlov celou řadu prvenství. Je nejstarším, nejzkušenějším, nejúspěšnějším a pochopitelně také nejobávanějším lovcem. Nezřídka to vypadá, že skutečně zná odpověď na jakoukoliv otázku, ba co víc, dokáže libovolné téma rozvinout a poskytnout k němu soutěžícím rozsáhlou přednášku.

Žádný detail mu neunikne, a proto si z něj moderátor Ondřej Sokol rád tropí žerty a přirovnává ho k umělé inteligenci, robotovi či mimozemšťanovi. Nezdá se totiž pravděpodobné, že by obyčejný člověk mohl mít v hlavě uložené takové množství vědomostí. Jiří Martínek je ale má odkud čerpat. Koneckonců je profesor a historik, jenž v průběhu své dlouhé kariéry stihl napsat třicet odborných knih. Navíc působí na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

Pracovní povinnosti sestávající z častých přednášek, odborného bádání a účinkování ve vědomostních pořadech mu zabírají prakticky veškerý čas. Naštěstí se mu ještě celkem daří vyhradit si alespoň trošku prostoru pro odpočinek a dovolenou. Rád také tráví čas s ostatními lovci, ačkoli v Na lovu mu spíše vyhovuje role sólisty, zatímco např. Belladonna a Kalkulátor si více užívají spolupráci v týmu, kterou umožňuje Superlov.

Ačkoli přemoct Vševěda je nesmírně těžké, najdou se tací, kterým se to povedlo. Vám se to může podařit také. V následujícím kvízu najdete otázky, v nichž se Jiří Martínek dopustil chyb. Zkusíte porazit nejlepšího z lovců?

Překonat Doktora Vševěda je opravdu náročný úkol, a tak si nedělejte těžkou hlavu z toho, že jste možná některé otázky pokazili. Důležité je, že jste se poučili a obohatili o nové informace. Být lovcem znamená nenechat se odradit chybami a dál se neúnavně vzdělávat.

Zdroje článku: