Ověřte si, jak dobře znáte filmové role Karla Gotta

Ověřte si, jak dobře znáte filmové role Karla Gotta
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Karel Gott je legendou české hudby. A jak už to tak bývá, většina zpěváků se občas mihne také na televizních obrazovkách. Nejinak tomu bylo i u tohoto zpěváka oceněného hned několika soškami Zlatého slavíka.

Karel Gott byl milovníkem hudby i dalšího umění

Karel Gott jakožto vystudovaný operní pěvec neměl nikdy k umění daleko. I když, jak sám s oblibou říkal, na žádný hudební nástroj nikdy aktivně nehrál. A to proto, že nerad dělal věci, které neuměl, neboť je nedokázat dělat pořádně. Občas ale udělal výjimku a doprovodil svůj zpěv hrou na piáno.

Na uměleckou školu ho nevzali, tak se začal věnovat zpěvu

Původně to Karla Gotta táhlo spíše k jinému druhu umění. A sice k malířství. Protože ale nebyl přijat na výtvarnou školu, rozhodl se naplno věnovat spíše hudbě. Malování ale bylo vždy jeho velkou vášní, u které dokázal relaxovat nejenom po náročných koncertech, ale také po odehrání svých filmových a seriálových rolí.

Na filmovém plátně nebo v televizi dokázal sehrát hned několik desítek rolí. Ne vždy byl jeho výkon excelentní, režiséři jej ale, především kvůli jeho neutuchající slávě, rádi obsazovali. A tak se stalo, že se pravidelně objevoval ve filmech jak české, tak i německé produkce.

Hraní spolu se svými mladšími dcerami si užíval

Filmové snímky byly také často doprovázeny jeho hity nebo záznamy z koncertů. Pokud dostal roli, pak hrál většinou nějakého zpěváka. Hned několikrát byl obsazen i do role sebe samého. To se stalo například ve filmu Veni, Vidi, Vici. V něm se objevil jakožto Karel Gott milující golf. V několika filmech se pak objevil i po boku svých dvou nejmladších dcer. S dcerou Charlottou Ellou si například zahrál ve filmu Decibely lásky.

Karel Gott miloval kromě hudby a malování také hraní. Své filmové role si užíval. A to nejraději po boku svých přátel nebo dvou mladších dcer. Dokázali jste si alespoň některé z jeho rolí vybavit?

Zdroje článku: