Kvíz: Zavzpomínejte nostalgicky na české televizní seriály, u kterých jsme dříve trávili dětství. Pamatujete si je všechny?

Kvíz: Zavzpomínejte nostalgicky na české televizní seriály, u kterých jsme dříve trávili dětství. Pamatujete si je všechny?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
K dětství neodmyslitelně patří typické české seriály pro malé diváky. Ty jsou plné nejen pohádkových bytostí, ale také cestování do budoucnosti, létání, školních problémů či podivných událostí. Zavzpomínejte na ně v našem kvízu.

České seriály měly své oblíbené dětské herce

Dětských televizních seriálů natočených v minulém století je opravdu mnoho. A tak se objevila také spousta dětských hereckých hvězd. Některým jejich sláva vydržela, většinou se ale vydaly na jinou než hereckou cestu. Jednou z takových hereček byla i Žaneta Fuchsová. Ta se objevila například v seriálu Vlak dětství a naděje. Kromě tohoto seriálu si zahrála dalších více než třicet rolí ve filmech. Nyní se ovšem herectví již nevěnuje.

Většina dětských hvězd v dospělosti změnila povolání

Herectví pověsil na hřebík i Milan Šimáček. Toho můžeme znát jako roztomilého malého kluka například ze seriálu My všichni školou povinní či z filmů Chobotnice z II. patra a Veselé Vánoce přejí chobotnice.

Dětskou hvězdou, na kterou se nezapomíná a která již bohužel není mezi námi, je i Michael Hofbauer. Ten byl svého času velmi populární, a to například díky rolím v dětských filmech Lucie, postrach ulice nebo v seriálu Tajemství proutěného košíku. Pro jeho kladné role hodných chlapců jej lidé naprosto zbožňovali.

Každý z nás si jistě vybaví alespoň jeden ze seriálů, na který jako malý s oblibou koukal v televizi. Připomeňte si postavy i děje jednotlivých seriálů v našem kvízu.

 

Zdroje článku: