Marek Adamczyk je jediným bezdětným hercem v hlavní roli v seriálu Kukačky a Kukačky 2

Marek Adamczyk je jediným bezdětným hercem v hlavní roli v seriálu Kukačky a Kukačky 2
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Druhá sezóna Kukaček je tady a s ní i stejné ústřední postavy. Jednou z nich je architekt Martin v podání Marka Adamczyka, který byl před natáčením první série na castingu tak věrohodný, že si i navzdory podmínce, že herci musí mít vlastní rodičovskou zkušenost, roli získal.

Marek už před časem v rozhovorech zmiňoval, že v jeho životních plánech děti určitě jsou, ale vzhledem k svému pracovnímu vytížení a kariéře manželky, vrcholové sportovkyně Evy Samkové, zatím rodičovské povinnosti odkládá.

V nové sérii se dva rodičovské páry, které prožily noční můru všech rodičů, snaží uspořádat život tak, aby byly nablízku svému biologickému dítěti a také tomu, které za své dítě považovaly. Jakub a Tomáš by měli vyrůstat v trochu netradičním prostředí, ale obklopeni dvojnásobnou láskou.

V druhé sérii čeká největší vnitřní boj hlavně jednu z maminek, kterou hraje Marta Dancingerová.  

Je to tím, že pro ni první série skončila velkým zklamáním, protože z jejího kamaráda se vyklube viník celé situace. Řeší velký rozpor, zatímco Martin si ve druhé sérii už svůj vnitřní konflikt vyřešil,

vysvětluje Marek.

Herec v rozhovoru pro Frekvenci 1 zavzpomínal, s jakým strachem v dětství musel bojovat on. Nebál se, že by ho někdo vyměnil, ale měl velice intenzivní obavy, že by mu někdo mohl vyměnit tu hodnou maminku za nějakou jinou ženu.

Nakonec si v životě hledal ženu, která by se mamince podovala. Ne vzhledem, ale hlavně charakterem. V Evě Samkové takovou podobu našel. Stejně jako jeho matka, i Eva Samková je podle něj ženou do nepohody, která nedělá z komára velblouda.

Přestože Marek vlastní děti nemá, určitě má představu, kde by je rád vychovával, a přestože je ze sídliště v Praze, kvůli dětem by mu nevadilo se přestěhovat do menšího města, protože má romantické představy, že by se tam dětem dobře žilo.

Na rozdíl od první série, kdy byl seriálový Martin v opozici vůči všem, v druhé sérii už vyzrál, vyřešil si osobní věci a chce, aby rodina fungovala. Právě to je Markovi na postavě sympatické.

Jeho postava se rozhodla, že pro všechny bude nejlepší, když obě rodiny budou žít spolu. Je to ale hodně klikatá cesta a jen přání nestačí.

Autismus z amerických seriálů si našel cestu i k nám

Tato prekérní diagnóza už fascinuje americké filmaře roky. Lidé, kteří jsou postiženi autismem, jsou často výjimeční, pokud jim jejich okolí umožní pracovat na svých přednostech. A právě jedno ze seriálových dětí žije v tomto zvláštním světě, o kterém toho ještě moc nevíme. Autistické dítě je často označováno jako dar.

Marek Adamczyk uvádí, že sice žádného autistu v životě nepoznal, ale podle ohlasů na seriál pochopil, že je tato problematika zpracovaná velice dobře a může tak nastínit alespoň kousek světa, ve kterém tito lidé žijí.

Rodiny ze seriálu Kukačky, zdroj: Miroslav Kučera / © Česká televize
Zdroje článku: