Kristýna Hrušínská alias Vanda z Ulice: Máma se k ní v divadle nehlásí

Kristýna Hrušínská alias Vanda z Ulice: Máma se k ní v divadle nehlásí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nebýt Ulice, málokdo by tuto herečku, pokud není pravidelným návštěvníkem divadla a nemá dobrý pozorovací talent na reklamy, zaznamenal. Kristýna Hrušínská je možná zatím herečkou malých televizních rolí, ale to jednou byli všichni Hrušínští. Dnes si jejího dědu, tátu i strýce vybaví každý.

V rodině Hrušínských vždy vládly a stále vládnou pevné rodinné vztahy. A protože jablko nepadá daleko od stromu, řídí se tímto rodinným dědictvím i Kristýna Hrušínská. Není to však žádné násilné pouto, ale takové, které je zakořeněné hluboko v každém z členů rodiny odjakživa.

Se svým dědou a babičkou trávila Kristýna a její sestra celé prázdniny. Na chatu v Plané nad Lužnicí a její prarodiče má nejednu krásnou vzpomínku. Třeba jak chodila s dědou na ryby. Rudolf Hrušínský byl totiž vášnivý rybář a odpočíval tak od jinak vytíženého uměleckého života: „Chodili jsme na ryby a my děti jsme tádovi, tak jsme dědovi říkaly, chytaly čudly, na které on pak chytal štiky.

„Vždycky jsme chytily víc čudel než on štik. Bábinka se ale modlila, aby nic nechytil, protože to pak musela kuchat a čistit,“ prozradila jednou Kristýna Hrušínská v rozhovoru pro Novinky.cz. 

„Tady nejsem maminka, tady jsem kolegyně. 

Zatímco sestra Barbora měla jako dítě k divadlu spíše odpor, protože jeden nebo oba rodiče mizeli večer na představení, Kristýna je do jejich divadelní domoviny ráda doprovázela. Dělala často společnost i strejdovi Rudolfovi.

Její táta Jan Hrušínský je dlouhou dobu principálem Divadla Na Jezerce, kde má své zázemí právě i Kristýna a její maminka Miluše Šplechtová, se kterou hraje dvojici matka a dcera i v seriálu Ulice. V divadle je však všechno jinak, tam se Miluše vzdává Kristýny coby své dcery a pasuje se do role její kolegyně: „Máma často říká, když jdeme na představení: Tady nejsem tvoje maminka, tady jsem kolegyně,“ popisuje jejich divadelní vztah Kristýna Hrušínská

Zdroj článku: