Kino z gauče: Srpnové novinky, které přináší Disney+, Netflix, Prima+ a Voyo

Kino z gauče: Srpnové novinky, které přináší Disney+, Netflix, Prima+ a Voyo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V srpnu nám videotéky nabízí úplné novinky a také zařazují starší osvědčené projekty. Jen HBO Max má asi v srpnu volno, takže nic nového, co by stálo za zmínku, v druhém prázdninovém měsíci nenabízí.

Disney+

Jen vraždy v budově

Zdroj:Disney+

Očekávaný a kritikou oceňovaný americký seriál se vrací 8. srpna se dvěma epizodami exkluzivně na Disney+. Nové epizody budou každou středu.

Pokud vám seriál unikl, má už tři série. Diváci se shodují, že druhá je ještě zábavnější, než byla ta první. Třetí série je na spadnutí.

Trocha děje z první série

V jednom z činžáků v New Yorku se údajně zastřelí jeden z nájemníků. Jeho kamarádka (Selena Gomez), kdysi slavný herec (Steve Martin) a bývalý divadelní producent (Martin Short) mají podezření, že nešlo o sebevraždu, a tak začnou pátrat na vlastní pěst. O svém pátrání se rozhodnou natočit vlastní podcast. Jak jde čas, začnou objevovat různé podezřelé skutečnosti a podezření padne na některé obyvatele činžáku.

Hlavní trojice je sympatická, seriál je plný neotřelých nápadů a rozhodně pobaví přinejmenším fanoušky Seleny.

Ve třetí sérii se Mabel, Charles a Oliver ocitnou v zákulisí broadwayské show, kde zemře hollywoodská akční hvězda Ben Glenroy (Paul Rudd). K trojici netradičních vyšetřovatelů se přidává Loretta Durkinová v podání skvělé Meryl Streep.

Star Wars: Ashoka

Seriál Ahsoka se odehrává po pádu Impéria a sleduje příběh bývalé rytířky Jedi Ahsoky Tano, která je na stopě nebezpečí, jež ohrožuje zranitelnou galaxii.

Premiéra 2 epizod je stanovena na 23. srpna. Nové díly poté vycházejí každou středu.

Netflix

Rachel Stoneová: Sázka na srdce

11. srpna si přijdou na své fanoušci vždy dokonalé Gal Gadot. V novém americkém krimi thrilleru totiž tato herečka ztvární Rachel Stoneovou, nezkušenou techničku v elitní jednotce MI6, kterou vede hlavní agent Parker (Jamie Dornan). Její tým MI6 však netuší, že Stoneová je ve skutečnosti dvojitý agent a pracuje pro Chartu. To je tajná mírová organizace, utajená i před ostatními špiony a známá jen vyvoleným jedincům. Charta využívá špičkové technologie k neutralizaci globálních hrozeb.

Rachel byla vycvičena jako dokonalá profesionálka, fenomenální agentka v terénu, která se drží mise, sleduje informace a nikomu nevěří. Když rutinní misi zmaří záhadná hackerka Keya Dhawan, Rachel se bude muset rozhodnout, zda nadále zůstane dokonalá jako robot, anebo zvolí lidský přístup, který bude možná účinnější. Potěší i čeština.

Zabiják bolesti

Nová americká šestidílná minisérie vrací na obrazovky Matthewa Brodericka, který sice zestárl, ale rozhodně neztratil nic ze svého šarmu. V nabídce bude od 10. srpna a český dabing je rozhodně plusem.

Seriál odhaluje kořeny nejnaléhavější zdravotní epidemie 21. století. Silné narkotické léky proti bolesti neboli opioidy se kdysi používaly jako poslední možnost pro pacienty trpící bolestí. Jenže nenasytný výrobce léků proměnil OxyContin v trhák za miliardu dolarů tím, že zahájil bezprecedentní marketingovou kampaň, která tvrdila, že díky dlouhodobě působícímu složení léku je jeho použití na mnoho typů bolesti bezpečnější než tradiční léky proti bolesti.

Tato iluze však zmizela, když drogově závislí zjistili, že rozdrcením Oxy lze uvolnit jeho drogový účinek najednou. Z léku se tak stala dostupná droga, ale i ve své předepsané formě se Oxy ukázal jako prudce návykový. A najevo vyjdou informace, že právě návykovost je to, o čem prodejce věděl od lékařů i pacientů, ale přesto svůj produkt nadále propagoval jako neškodný přípravek proti bolesti.

Prima+

Bez věcí nad věcí

Na platformě právě přistála německá komedie, která si vzala do hledáčku naši posedlost věcmi. Jde na to pěkně zostra. Toni miluje svůj kávovar. Paul zbožňuje svůj chytrý telefon. Toni by se rozhodně neobešel bez pilulek na růst vlasů. Paul si nedokáže představit chvíli bez Amazonu, Siri a svých supermódních sneakersek. Oba kamarádi mezi sebou každý den bojují o to, kdo je lepší a větší borec.

Všechno se změní jednoho rána, kdy se oba probudí nazí na zemi v prázdném bytě. Nastal den číslo 1 ve 100denní sázce, kterou včerejšího bujarého večera uzavřeli. Vzdali se všeho, co vlastní. Každý den dostanou zpět pouze jednu ze svých věcí.

Každodenní život se pro Toniho a Paula najednou stává nesmírně komplikovaný, ale zároveň neuvěřitelně jednoduchý. Kolik věcí je v životě opravdu nezbytných?

Tváří v tvář

Dánský mysteriózní kriminální seriál nabízí zatím dvě série příběhu, jehož tématem je vyšetřování úmrtí dcery policejního komisaře. To jej vrhá do boje s mafií, policií i vlastním svědomím. Hvězdně obsazený mrazivý kriminální thriller sleduje Bjørna (Ulrich Thomsen) v zoufalé snaze vyšetřit na vlastní pěst smrt jediné dcery. Vyprávění je rozloženo do osmi prostředí a osmi výslechů, které promyšleně rozkrývají nejen faktické pozadí událostí, ale především psychologii a vztahy postav. Výsledkem je strhující psychologická studie kriminálního prostředí i patologických mezilidských vztahů.

Voyo

Looper

Od 6. 8. je ke shlédnutí akčnák, kde můžeme zavzpomínat na legendárního akčního hrdinu Bruce Willise, kterému dělají společnost Emily Blunt a Joseph Gordon-Levitt. Film sice není žádnou novinkou, ale těch už se od nemocného Willise bohužel nedočkáme. I tak nám zanechal celou řadu akčních hrdinů, ke kterým se můžeme vracet.

Film vznikl ve spolupráci amerických a čínských tvůrců a nabízí nahlédnutí do zločinecké organizace, pro kterou pracují nájemní zabijáci – loopeři. Vrahouni zabíjí nepohodlné lidi a zbavují se těl. Za krvavou práci jsou dobře placení, ale nikdy si nesmí nechat svůj cíl utéct. Joe (Levitt) patří mezi nejspolehlivější zabijáky a užívá si života v luxusu.

Život se mu zkomplikuje v okamžiku, kdy má sejmout své starší a zkušenější já (Willis). To je totiž další zajímavost této promyšlené zabijácké organizace. Organizace looperům totiž jejich „klienty“ posílá z budoucnosti. Popravované oběti jsou transportovány zpět v čase, a to přímo před hlaveň určeného loopera. A Joeovi zbývá jen zlomek vteřiny k zásadnímu rozhodnutí – má zastřelit sám sebe?

Zdroje článku: