Kdo je Nebeský z Boženy? Vycházející hvězda českého filmu Jan Nedbal

Kdo je Nebeský z Boženy? Vycházející hvězda českého filmu Jan Nedbal
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco se diváci přou o to, která z představitelek seriálové Boženy je lepší, z původně neznámého Jana Nedbala se pomalu stala nová česká hvězda. Brzy o něm možná uslyšíme nejen v souvislosti s herectvím.

Jak se mladý herec málem hercem nestal

V minisérii Božena ztvárnil Jan Nedbal básníka Václava Bolemíra Nebeského. Scénář mu rovnou předepsal pikantní milostnou scénu, neboť slavná spisovatelka a básník spolu měli úzký intimní vztah.

Mladý herec tak na sebe okamžitě strhl pozornost. Před kamerou ovšem není žádným nováčkem. Debutoval v internetovém seriálu Skvrna. Má za sebou taktéž práci na seriálech Tátové na tahu nebo Lynč. Výrazněji na sebe upozornil hlavně seriálem Sestřičky Modrý kód. Divácky ceněným počinem pak byla minisérie Herec.

Nechybělo přitom moc a hercem se přitom sympatický mladík nestal. Vystudoval totiž střední zdravotnickou školu v Děčíně, neboť se chtěl stát záchranářem a posadit se do vrtulníku. Když si v rámci školního projektu zahrál v Romeovi a Julii, svůj názor přehodnotil.

Rozhodl se vyrazit k přijímačkám na DAMU, kde uspěl. Absolvoval Katedru alternativního a loutkového divadla.

Jan Nedbal září v divadle i na koncertech

Bezprostředně po škole odjel sbírat herecké zkušenosti do Norska. Do Česka se vrátil teprve v roce 2019, a to za divadelním angažmá v plzeňském Divadle J. K. Tyla. Vidět jste ho mohli kromě domovské scény i na prknech Národního divadla nebo Divadla Na zábradlí.

Kromě hraní se věnuje i hudbě. Jeho skladby našly uplatnění v Divadle Komedie, a to konkrétně v představeních Mezi náma dobrý a Smrt člověka – veverky. Rovněž hraje na několik hudebních nástrojů a má i vlastní kapelu. Ta se jmenuje Matka a hraje, jak samotný Honza uvedl, alternativní black metal hip-hop.

Bulvární novináře zajímá i soukromí mladého hereckého talentu. Těm ovšem Jan Nedbal dosud nedal šanci. Nijak se na toto téma nevyjadřuje a do společnosti chodí sám.