Kameňák 4 (2013): Herci si film vydupali, Troškovi ho zakázala maminka

Kameňák 4 (2013): Herci si film vydupali, Troškovi ho zakázala maminka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Režisér Zdeněk Troška je zvyklý točit trilogie a tvrdí, že počtvrté by do stejné řeky nevstoupil. I to byl důvod, proč si postavil hlavu a odmítl natočit čtvrtý Kameňák, ačkoli ho k tomu okolí přemlouvalo.

Producent Jiří Pomeje sehnal finance na natáčení už v roce 2009 a zbývalo mu jen přesvědčit režiséra, aby se dal opět do práce. Pro Pomejeho film znamenal naději, že se mu podaří zamáznout podstatnou část dluhu, který vznikl po neúspěchu snímku Andělská tvář a táhl se s ním léta. Na Trošku tlačili i herci, protože se pod taktovkou laciného scénáře mohli řádně "vyblbnout". Kameňáky byly zkrátka zábavným počinem, a navíc vydělávaly peníze. 

Troška se ale zabýčil. "Ne, ne a ne," stál si za svým, ačkoli mu producentův zámožný kamarád vysázel na stůl miliony. "Víte, mně to zakázala maminka, abych Kameňák točil počtvrté. Protože pro ni byly ty fóry moc sprosté," vysvětlil režisér. 

O čtyři roky později se Kameňák číslo 4 přecijen v kinech objevil. Troška v tom však prsty skutečně neměl, režie se ujal Ján Novák. Herci Václav Vydra, Josef Laufer a Jan Skopeček se opět mohli vyřádit. A přes strašlivou kritiku film opět vydělal velký balík.