Vzpomínáte si na Jordánovy z ulice a kdo hrál jejich babičku?

Vzpomínáte si na Jordánovy z ulice a kdo hrál jejich babičku?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rodina Jordánových stála u zrodu seriálu Ulice. Diváci se s Bárou, Tomášem, Matějem a Terezou mohli setkávat každý den v podvečer, aby spolu s nimi žili jejich životy. A že dějová linka Jordánových měla co nabídnout, o tom není pochyb.

Co si scénáristé připravili pro rodinu Jordánových?

Na první pohled byste do rodiny Jordánových neřekli, že se časem manželství Báry a Tomáše rozpadne. Všechny okolnosti tomu začaly nahrávat v průběhu seriálu. Rodinu Jordánových tvořil manžel Tomáš v podání Petra Vacka jeho manželka Barbora Jordánová (kterou si zahrála Tereza Brodská) a jejich dvě děti dvojčata Matěj a Tereza Jordánovi.

Na začátku seriálu řeší rodina Jordánová běžné rodinné problémy. Bára pracuje v Království hraček, její manžel Tomáš se živí jako entomolog a děti navštěvují gymnázium.

První problémy vystrkují své růžky, když Tomáš kvůli financím mění práci a stává se poradcem pana Stránského (Milan Kňažko). V tomto náročném období Tomáš Báru podvede a tím roztáčí kolotoč jejich manželské krize. Ta nakonec končí rozvodem a Tereza Brodská alias Bára ze seriálu mizí. Dále v něm však funguje jako máma Terezy a Matěje, akorát už se na obrazovkách neobjevuje.

Také Tereza s Matějem řeší nejrůznější strasti dospívání. Období rozvodu jejich rodičů je pro ně těžké, naštěstí se mohou opřít jeden o druhého. Hezké sourozenecké pouto jim vydrží až do konce jejich působení v seriálu Ulice.

Víte, kdo hrál babičku a Terezy a Matěje?

Seriál Ulice se na televizních obrazovkách objevuje už od roku 2005. Proto není divu, že si diváci úplně nevybaví všechny jeho tváře. Nebo ano? Tak schválně, vzpomínáte si, kdo v seriálu Ulice hrál babičku Terezy a Matěje Jordánových? Nebyl to nikdo jiný než slavná Milena Dvorská, která si zahrála maminku Tomáše Jordána Martu Jordánovou. Její dějová linka v seriálu nebyla nijak zvlášť rozsáhlá, přesto si na ni můžete pamatovat. Už si vzpomínáte? Herečka Milena Dvorská zemřela v roce 2009 ve věku 71 let.

Kdo z rodiny Jordánových se v seriálu Ulice objevuje ještě dnes?

Ze všech členů rodiny Jordánových se v Ulici nejdéle udržel Tomáš Jordán, kterého hraje Petr Vacek. Oproti jeho seriálové manželce a dětem pro něj mají scénáristé pořád dějovou linku. V Ulici si zahrál dokonce s Yvettou Blanarovičovou, která představovala Zdeňku, která kvůli nevyléčitelné nemoci musela podstoupit eutanazii. Velkou oporou jí byl v seriálu právě Tomáš Jordán, se kterým se její dějové linky propletly.

Postavy Matěj, Tereza i Bára ze seriálu odešly dobrovolně

Jak diváci moc dobře ví, nejprve seriál opustila Tereza Brodská, ta nyní září ve Slunečné. Později se se seriálem rozloučili také Patricie Solaříková (nyní Pagáčová) a Jakub Štáfek. Všem třem postavám scénáristé předepsali lepší život. Zatímco Bára Jordánová se usadila se svým novým mužem na chalupě, obě její děti Tereza i Matěj šli v dospělosti zkusit štěstí do zahraničí. Všechny tři herce, kteří se nadobro s Ulicí rozloučili, můžete vídat v nových projektech.

Zdroje:

Zdroj článku: